Забрана за реклама на електронните цигари в новия Закон за тютюна

7237
Забрана за реклама на електронните цигари в новия Закон за тютюна
Снимка: Getty Images

Въвеждане на забрана за търговски съобщения в услугите на информационното общество, в пресата и другите печатни публикации, които целят или пряко или непряко оказват въздействие за популяризирането на електронните цигари и контейнерите за многократно пълнене - това предвиждат промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия. Тепърва текстовете ще бъдат гласувани от парламента.

Предвижда се и забрана за рекламиране на електронните цигари и на контейнерите за многократно пълнене в радио и телевизионни предавания.

Димът от електронните цигари убива клетките

Лабораторни експерименти в Сан Диего са установили, че димът от електронните цигари не е безопасен за здравето на пушача и околните &nd...

Императивната забрана все пак има изключения. "Популяризиране" на електронните цигари и контейнерите за многократно пълнене може да има в публикациите, които са предназначени изключително за професионалистите в браншовата търговия, както и в публикации, които се отпечатват и публикуват в трети държави, когато тези публикации не са предназначени основно за пазара на Европейския съюз.

Промените се прокарват заедно с добилото популярност изискване на кутиите с цигари да се слагат снимки и картинки с отблъскващи изображения, показващи вредата от цигарите. Комбинираните здравни предупреждения следва да покриват 65 на сто от външната предна и задна повърхност на потребителската опаковка и на всяка външна опаковка. При потребителските опаковки на цигари комбинираните здравни предупреждения следва да са с височина не по-малко от 44 мм и широчина не по-малко от 52 мм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com