Зам.-министър плаща 95 лева наем във ведомствено жилище

4122
Зам.-министър плаща 95 лева наем във ведомствено жилище
Снимка: БГНЕС

Зам.-министър на културата плаща месечен наем от 95,40 лева наем за ведомствено жилище. Договорът му е от 31-ви август до прекратяване на трудовото правоотношение. Това става ясно от отговор на министъра проф. Велислав Минеков до депутата от ГЕРБ Христо Гаджев.

Към настоящия момент Минеков има двама заместници – доц. Пламен Славов и проф. д-р Борислава Танева, като първият не е софиянец.

При първото служебно правителство с премиер Стефан Янев, когато министър отново бе Минеков, зам.-министър на културата поискал да бъде настанен под наем в жилище на ведомството, тъй като той не бил от София и нямал собствено жилище там. Имена в отговора на Минеков не се споменават.

Към онзи момент МК не разполага със свободно ведомствено жилище. Затова потърсили алтернативна възможност за удовлетворяване на искането. Направили пазарно проучване за краткосрочен наем на двустаен апартамент. Така, за периода от 17-ти май до 18-ти август била заплатена сумата 4200 лева от бюджета на министерството. Тоест, за три месеца по 1400 лева на месец. Още: ДКК разкри: ВМЗ плащал 4500 лв. наем за къща на назначен от Нинова шеф

В периода от август до декември 2021-ва година зам.-министър на културата бил настанен във ведомствено жилище при наемна цена от 144,60 лв. месечно.

През август миналата година обаче от бюджета на същото ведомство били платени 839 лева разходи за ел. енергия и вода в периода между февруари и юли месец 2022-ра за ведомствено жилище на МК, като през този период жилището не било отдавано под наем.

Както уточнява министър Минеков, през април за същото жилище било подадено заявление от министъра на културата (в този период министър е Атанас Атанасов от редовното правителство на Кирил Петков – б. р.) за наемането му, но няма издадена настанителна заповед и договор за наем.

„Министерство на културата е отправило нотариална покана до предполагаемия ползвател на жилището  за възстановяване на консумативните разходи и заплащане на наемна цена общо в размер на 141,58 лв.“, уточнява Минеков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com