Зам. министър: Полицаите да работят повече, стига протести

1976
Зам. министър: Полицаите да работят повече, стига протести
Снимка: Actualno.com/Анита Чолакова

Бих призовал полицаите да си подобрят работата и разкриваемостта на престъпленията с толкова, колкото са им увеличени парите през тази година, включително и заплатите от 1 януари, това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов пред журналисти в Девин, където откри ремонтираните и санирани сгради на полицията и пожарната по ОП „Региони в растеж“.

Той каза, че за полицаите до месец септември правителството е отпуснало 17,5 млн. лв., с които са им платени дрехите, неполучавани пет години назад и всеки от тях е получил „доста добра сума“. Получили са по 480 лева коледен бонус, за да посрещнат нормално новогодишните празници, а от 1-ви януари заплатите на всички ще бъдат повишени с между 10 и 15%.

Вътрешният министър: Внимавайте, МВР ви наблюдава с 3500 камери в столицата

Внимавайте, МВР ви наблюдава – 3 500 камери ще следят за сигурността в столицата. Това каза вътрешният министър Валентин Радев, к...

„За пожарникарите през последните години над 300 милиона лева е отделила държавата за модерна техника. Както виждате тези ЗИЛ-ове, които спираха преди да отидат на пожара, вече ги няма. Април месец всички пожарникари ще получат абсолютно чисто нови европейски защитни облекла“, посочи Балабанов.

По думите му обществото се "банализира" вече, когато определени политически кръгове инициират непрекъснати протести, за да получат дребни политически дивиденти. "И с тези стремежи на някои синдикати в МВР да бъдат представени пред обществото като жертва, стават смешни в очите на българските граждани, които очакват от тях много много работа", каза зам.-министърът.

Той обясни, че пътувайки към Девин, е чул, че на 22 декември щели да протестират пред гранични пунктове (бел. ред. - на коледното парти на СФСМВР, което се проведе на 14 декември вечерта, беше уточнено, че това е шега).

"В крайна сметка всички пожарникари, полицаи и граничари получават заплатите си от вас, данъкоплатците. Вие сте хората, които ще дадете оценка за тяхната работа. И аз се надявам, че това искане най-накрая трябва да спре и да започне даването. Да дават от себе си, да дават сигурност на българските граждани, да бъдат съпричастни с проблемите на българските граждани. Да бъдем заедно и единни не само да завършим успешно европредседателството ни, а и занапред България да се развива в тази посока, в която се развива сега", посочи Балабанов.

Борисов: Всеки ден слушам нови самолети да купуваме, а никой не говори за поддръжка

„Всеки ден слушам още нови самолети да купуваме, а никъде и никой не говори за поддръжката колко ще струва". Това казва премиеръ...

И попита: „Кой 25-годишен младеж с нито един ден трудов стаж започва работа някъде с 850 лева заплата, със средно образование? Има ли друга такава държавна длъжност!?“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com