Засекретиха делото "Ваньо Танов"

5372
Засекретиха делото "Ваньо Танов"

Съдия Христинка Колева отказа разпита на един от свидетелите да се гледа при закрити врати, но в един момент и се наложи да го засекрети, тъй като му беше зададен въпрос, чийто отговор е държавна тайна.

Свидетелят е председателят на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Станимир Пеев. Прокурорът го пита какво количество гориво се съхранява в държавния резерв и Пеев каза, че точните данни са държавна тайна.

Още на предното заседание Ваньо Танов възрази срещу разпита на Пеев, тъй като според него той ще вземе страна. Причината, според Танов, е тази, че на агенцията е бил съставен акт от митниците за 1,5 млн. лева.

На директора на митниците Ваньо Танов е повдигнато и предявено обвинение за това, че на 01.09.2011 г., София по непредпазливост е станал причина да бъде разкрита информация, представляваща държавна тайна. От 3 февруари т.г. Ваньо Танов е с мярка за неотклонение "подписка".

След като бъде разпитан директорът на резерва трябва да бъдат разпитани вещи лица, които са изготвили експертизата. Възможно е така то да приключи с произнасяне на пледоариите на страните.

Редактор: Георги Иванов

Ваньо Танов затваря митница Свиленград

Шефът на агенция “Митници” Ваньо Танов ще иска от финансовия министър Симеон Дянков митница Свиленград да бъде закрита, пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com