Знаково лице на bTV обяви, че напуска

5022
Знаково лице на bTV обяви, че напуска
Снимка: bTV

Знаковият журналист от bTV Васил Христов, който от няколко години е кореспондент на телевизията в Лондон, обяви, че напуска. Новината той сподели в социалните мрежи и искрено благодари на всичките му колеги, с които е работил през годините и които са му помагали, както и на тези, които не са го разбирали и са направили всичко възможно да стигне до това решение.

Снимка: Vasil Hristov/Facebook

Още: Оперната прима Соня Йончева създава нова медия за култура в България

Какво написа Васил Христов

"Още помня първия ден, в който се срещнах с телевизията. Беше през 1999 година. И до днес това е моята любов от пръв поглед. През всички тези години съм я споделял в различни роли и с различни екипи. Бил съм репортер, бил съм водещ, бил съм продуцент. Последните близо 5 години споделях тази любов като журналист на свободна практика, който предава за случващото се в Обединеното Кралство, като кореспондент на bTV.", пише Христов в своя Facebook профил.

"Днес искам да споделя с вас, че взех решение да бъда само свободен журналист. Ще продължа да следвам убедеността си, че човек не трябва да прави компромиси с принципите, ценностите и разбиранията си.

Като кореспондент на bTV имах възможност да отразя за българската аудитория епохални събития, като погребението на най-дълго управлявалия монарх в британската история - кралица Елизабет II, както и възкачването на трона на крал Чарлз III. Да направя интервюта и да общувам с хора, като Хенри Кисинджър, Борис Акунин, британски политически и обществени фигури, сред които и първия министър на Северна Ирландия Мишел О'нийл, с Кен Фолет, с кралския биограф Андрю Мортън, рок легендите Роджър Уотърс от "Пинк Флойд" и Джон Айсли от "Дайър Стрейтс", Ингрид Нюкърк, създателката на природозащитната организация PETA, един от най-влиятелните британски спортни промоутъри Еди Хърн, внучките на Чарли Чаплин и много, много други.", казва още журналистът.

Още: Виктор от "Ергенът" лудо влюбен във водеща на bTV? (СНИМКА)

"Нeзабравими ще останат и моментите ми със стотици наши сънародници, с техните радостни и тъжни истории.

Иска ми се да смятам, че с всички тези реализирани мои идеи за срещи и теми от Острова, съм помогнал поне малко Великобритания да стане още по-позната и близка за българите.

Всичко това не би било възможно без усилията на онези колеги от екипа на bTV, с които споделям разбиранията си за професионализъм и ги приемаха. Както и на тези, които не ме разбираха и направиха всичко възможно да стигна до решението, което споделям днес. Благодаря им!

И, както се казваше в златните години на телевизията преди финалните надписи: "Благодаря ви, че бяхме заедно, и до следващата ни среща!".

Още помня първия ден, в който се срещнах с телевизията. Беше през 1999 година. И до днес това е моята любов от пръв...

Posted by Vasil Hristov on Monday 20 May 2024

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Земетресение разлюля Южна България

Михаил Иванов за „Възродителния процес“: Помирението не се състоя напълно, защото не се направи политическа оценка (ВИДЕО)

IKEA FAMILY: Лятна среща в двора на Топлоцентрала на 21 и 22 юни

Ексклузивни продукти и цени в софийските филиали на Kaufland от 17.06

София става първият град на Балканите с водороден автобус

ГИТ напомня какви са правилата за работа през летните месеци

БАБХ проверява заведенията за хранене по Черноморието

Десислава Иванчева: Затворът в Сливен не ми дава да се лекувам

Кметът на "Слатина" има тумор в мозъка

Започва издаването на новите лични карти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com