Зрелостниците от Немската гимназия отидоха #steniskanabala

14589
Зрелостниците от Немската гимназия отидоха #steniskanabala

Зрелостниците от елитната 91-а Немска езикова гимназия "Константин Гълъбов" се включиха в благотворителната инициатива на Moto-Pfohe и захвърлиха скъпите рокли и костюми. Абитуриентите отидоха #steniskanabala. Младежите и девойките, които приключват средното си образование, си купиха фланелки по дизайн на Мартен Роберто, Антония Йорданова и Георги Стоилов. Средствата от продажбата на тениските ще бъдат дарени на български абитуриенти-сираци, за да продължат те образованието си във висше учебно заведение или център за професионално обучение.

Инициативата #steniskanabala събра близо 49 000 лв.

#steniskanabala е благотворителната инициатива, която запали стотици млади и пораснали абитуриенти да отидат с тениски на бала, изпраща...

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ИЗПРАЩАНЕТО НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ В НЕМСКАТА ГИМНАЗИЯ ВИЖ ТУК!

В двора на гимназията в центъра на София зрелостниците бяха изпратени от учителите и по-малките ученици на тържествена церемония с много емоции. Всяка от паралелките от 12-и клас беше подготвила кратка програма, с която благодари на любимите учители за наученото и преживяното през петте години в гимназията. Директорът на елитното немско училище Вера Катранджиева не скри, че точно този випуск е сред любимите й в цялата й 17-годишна кариера начело на Немската гимназия.

"Тези деца, вече пораснали, участваха в много инициативи, докато бяха при нас, разказа пред Actualno.com Вера Катранджиева. - Подкрепяха различни каузи, сами измисляха или развиваха мои идеи. Включиха се и в "Осинови книга". Тогава бяха в 10-и клас. Видяхме, че има копие на "История славянобългарска", което се съхранява в Националната библиотека, а реставрацията му струваше над 2000 лева. Тогава започнаха да правят разни неща, за да подкрепят реставрацията на книгата. Когато събраха парите, ги предадоха на д-р Христова. Тя ги покани на официална церемония и им връчи специална грамота. Миналата година се включиха в благотворителни каузи покрай наводненията. А сега решиха да подкрепят кампанията #steniskanabala".

Мото-Пфое призовава да помогнем на абитуриентите-сираци

На 26 март Мото-Пфое даде старт на напълно трансформираната си благотворителна кауза за абитуриенти-сираци. Всеки желаещ може да дари с...

Директорът на Немската гимназия призна, че през миналата година от Втора английска са ги изпреварили с участието им в благотворителната инициатива на Moto-Pfohe. "Поздравих колегата си Емилия Лазарова тогава, каза Вера Катранджиева. - И споделих с нашите ученици, че ми е било не точно мъчно, но би било страхотно, ако сега зрелостниците мислят в тази посока. И макар да не успяхме на 100% всички да са с тениска на бала, мисля че три четвърти от випуска, който е 205 души, си купиха фланелки. Направиха го и аз много им се радвам! Винаги съм казвала, че въпросът в подобни инициативи е да знаеш за кого го правиш. Просто така да събереш пари, които дори не си изкарал сам, не работи. Но да се лишиш от нещо в името на друг човек... Сладостта да правиш нещо за другите и това да ти носи вътрешно удовлетворение е огромна. Много по-голяма от това да направиш нещо за себе си".

Вера Катранджиева призна, че точно този випуск за нея е много специален. "Нямам право да казвам, че един или друг випуск ми е любим. Но на периоди от по 5-7 години винаги има такива случаи, разкри директорът на Немската гимназия. - Отдавна не бях си признавала, че някой ми е легнал на сърцето... Те наистина се отличаваха с някакъв дух. Различен. Дух за нещата извън училище. Те се интересуват какво става наоколо и това ги мотивира. Понякога дори прекаляваха с тези идеи, защото време за друго не им оставаше. Винаги им казвах, че нещата трябва да бъдат с мярка. Да могат да виждат приоритетите си. Защото идват матури, изпити... Повечето от тях вече дори са приети да учат висше образование и си знаят какво ги чака. Но ги предупреждавах самочувствието им, което е напълно основателно да имат, завършвайки тази елитна гимназия, да не им изиграе лоша шега. Да не се окажат изведнъж приети в университет, без да са завършили средното си образование".

С тениска на бала - да помогнем за висшето образование на абитуриенти-сираци

„Мото-Пфое“ стартира изключително атрактивната благотворителна кампания #steniskanabala („С тениска на бала“), ...

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ИЗПРАЩАНЕТО НА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ В НЕМСКАТА ГИМНАЗИЯ ВИЖ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество