125 ученици в София без гимназия и след второ класиране

1149
125 ученици в София без гимназия и след второ класиране
Снимка: БГНЕС

125 ученици в столицата останаха без гимназия и след второто класиране на училищата, тъй като са подредили зле желанията си. Това обясни Ваня Кастрева, шеф на Регионалния инспекторат по образованието.

Общо 2302 деца са подали документи за второ класиране от общо около 6000 седмокласници. Повечето от тях обаче са останали на позициите, на които са били още при първото класиране. По думите на Кастрева след второ класиране не е имало съществено пренареждане в списъка на най-желаните гимназии, а баловете са паднали със съвсем малко. 334 деца от вече класираните не са се записали в избраното от тях училище след първото класиране. Това по всяка вероятност означава, че са отишли или в частни училища, или в чужбина, или в някоя от гимназиите към министерството на културата, пише "Стандарт".

Във Видинско закриват паралелки след седми клас, няма ученици

Три гимназиални паралелки ще бъдат закрити в област Видин. Попълнените с ученици класове са 15. Това става ясно след първото класиране ...

Резултатите от класирането могат да бъдат проверени по два начина. Ако ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането се извършва с въвеждане на ЕГН и входящ номер на служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит.

Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на желания регион.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от пети до седми юли. На 08.07.2016 г. ще бъдат обявени свободните места в РИО за трето класиране.

Ако ученик желае да участва в третото класиране, трябва да изтегли документите си и да подаде ново заявление в училищата гнезда за оставащите свободни места. Срокът за подаване на заявленията е от 11 до 13 юли включително.

Излиза класирането след VII клас

Днес излиза първото класиране за прием след VII клас на учениците от столичните училища. Те ще бъдат изнесени от Регионалния инспектора...

Резултатите от третото класиране ще бъдат обявени до 15 юли.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София