Антон Хекимян на среща с АИКБ: С модернизацията на „Топлофикация“ ще гарантираме достъпна цена на парното

6760
Антон Хекимян на среща с АИКБ: С модернизацията на „Топлофикация“ ще гарантираме достъпна цена на парното
Снимка: ГЕРБ

"Ние сме единствените, които гарантират завършването на големите инфраструктурни проекти на София – това са Околовръстният път и свързването на „Ломско шосе“, „Рожен“, Източна тангента и „Илиянци“ със Северната скоростна тангента. Така се създават условия за нови инвестиции и по-добра среда на живот". Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на среща с представители на Асоциация на индустриалния капитал в България.

Той каза, че другият приоритет в програмата му са инвестиции в кварталите - тротоари, квартални паркинги, облагородени междублокови пространства.

Още: Антон Хекимян: До края на 2024 г. ще изградим първата детска поликлиника в София

"За съжаление, в предизборната кампания се включи и Министерство на финансите, което се опита да защитава един от кандидатите за кмет на София, който същевременно е и спонсор на партията на промяната. Не е редно да ангажираш ключово министерство в политическа кампания, още по-нередно е да се изричат доказани лъжи. Екипът на Столична община е работил много, за да не се повишат цените на градския транспорт по време на една от най-големите световни кризи - Ковид-19, и то въпреки държавата и правителството на Кирил Петков, който е отказал да помогне на София. За всичко това има доказателства - стенограма на Народното събрание, разговори в НСОРБ, в които са казвали, че няма да дават пари на кметове от ГЕРБ", коментира Антон Хекимян. Той подчерта, че по този начин те са наказали гражданите, а не партия ГЕРБ.

Още: Хекимян: Инвестициите в пътна безопасност са инвестиции в живота

По време на срещата представителите на АИКБ поставиха темата и за "Топлофикация-София". По думите на Хекимян - дружеството трябва да бъде модернизирано с изграждане на нови когенерационни мощности и това е пътят към финансовото му оздравяване. "Общината и държавата трябва да работят заедно, защото дружеството е стратегически обект, който осигурява отоплението на над 1 млн. граждани. Искам София да е енергийно независима и затова дружеството ще бъде модернизирано и стабилизирано. Това е начинът да гарантираме достъпна цена на парното, което е най-важно за столичани", добави кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС.

"Планът за модернизация е приет от общинския съвет и предстои да бъде изпълнен, като следваме насоките на международната компания, която го изготви”, посочи кандидатът за общински съветник Георги Георгиев.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Владимир Данаилов и Стефан Марков.

Още: За първи път: Дебат събра водещите петима кандидати за кмет на София. Кой какво каза? (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com