Без силна музика за абитуриентите около "Александър Невски"

1925
Без силна музика за абитуриентите около "Александър Невски"
Снимка: iStock/Guliver

Няма да има силна музика в района на храм-паметника "Св. Александър Невски" по време на абитуриентските балове. Става въпрос за периода 23 - 30 май. Това заяви директорът на дирекция "Сигурност" към Столичната община Кристина Лазарова. Лазарова стори това по време на брифинг, на който бяха оповестени мерки за охрана на обществения ред и организацията на движение по време на абитуриентските балове.

Лазарова уточни, че мярката се въвежда след разговори със Светия Синод и с ръководството на храм-паметника "Александър Невски". Освен това и ръководството на църквата "Света София" е подкрепило въвеждането на тази мярка, става ясно от информация на Агенция "Фокус".

Безценни съвети за бъдещите абитуриентки

Баловете наближават, сред пренаситения пазар и възможности за избор, пред бъдещите абитуриентки се появява проблемът – как да се ...

Освен това от СДВР уточниха, че абитуриенти от 124 училища ще празнуват завършването на средното си образование. Полицаите очакват най-голямо натоварване в периода от 23 до 28 май. В първия ден бала си ще празнуват 10 училища, на 24 май са най-много - 34, випуските от 22 училища ще отбележат завършването си на 25 май, 23 ще са на 26 май, 25 на 27 май, 10 на 28 май и последните два дни са по две-три училища.

Ръководителят на "Пътна полиция" в СДВР Тенчо Тенев призова родителите да не дават колите на децата си - абитуриенти, защото има риск да шофират след употребата на алкохол. Освен това той напомни, че най-често абитуриентите нарушават правилата на движението като се показват в цял ръст през прозорците на колите, с които се придвижват. За такова провинение глобата е 50 лева, като се глобява и шофьорът. Допълнително 20 лева санкция отнася показалият се през прозореца, тъй като пречи на шофьора да управлява автомобила.

Директорът на дирекция "Сигурност" към Столична община подчерта, че в рамките на своята компетентност Столична община ще окаже пълно съдействие на СДВР и ще допринесе за безпроблемното протичане на празника на всички абитуриенти. "Общият ни стремеж е да осигурим както празника, така и безпроблемното придвижване на гражданите в тяхното ежедневие. В тази връзка Столична община се предприеме заселено видео наблюдение по кръстовищата и основните трасета, като ще използваме системата за управление и анализ на трафика, за да може да се придвижват колоните с абитуриенти по-бързо, което да облекчава и трафика за останалите участници”, обясни Кристина Лазарова.

 

Вижте дъщерята на Джони Деп като абитуриентка

Абитуриентските балове у нас свършиха, за това решихме да ви покажем една по-различна звездна абитуриентка. 17-годишната дъщеря на Джон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Повторно фактуриране на активи и пари на вятъра за консултанти: От завода за столичния боклук обвиниха предишното ръководство

След разкритията за столичния боклук: Одитът вече е в прокуратурата

Рая Назарян: Убедителната победа на ГЕРБ-СДС ще сложи край на политическата криза (СНИМКИ)

Затварят центъра на София за Фестивала на светлината LUNAR

Учат ни на паркиране: Зам.-кмет на София обяснява хаоса при НДК

"Всеки ден ще има протест": Столичани срещу ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"

Малки и големи се поздравиха за Великден на празнично украсения площад в с. Райово

Промени в движението в София за Гергьовден

Инсталацията за горене на RDF на Топлофикация София е де факто незаконна

Великденска украса се появява в София на четири ключови локации

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София