X
 
 
 

"Бронзовата къща" ще бъде издигната на мястото на мавзолея

2307 2
photo of "Бронзовата къща" ще бъде издигната на мястото на мавзолея
Снимка: Столична община
На мястото на разрушения през 1999-та година мавзолей на Георги Димитров в София ще бъде издигната "Бронзовата къща".

Конструкцията е подарък от Австрия по случай българското председателство на Съвета на ЕС. Както е известно през 2018 година двете страни ще си поделят председателството.

Скулптурата е дело на Пламен Деянов и сподед него "съдържа много български традиции в архитектурата". Тя тежи 70 тона и ще заеме около 50 квадратни метра. 

Днес официално Столичният общински съвет разреши "Бронзовата къща" да бъде поставена. Изглежда, обаче, дискусията дали да я има или не, е била спорна. В профила си общинският съветник от БСП Николай Николов разказа за дебата в СОС. Ето какво сподели във Facebook.

"Трета поредна сесия в СОС се говори за комунисти, социализъм, Ленин, Сталин и т.н.

Явно някои партии така се опитват да оцеляват и да симулират политическа дейност.

Днес повод за вадени на скелети от гардеробите беше предложението за поставяне на бронзова къща временно (1 година) на мястото на мавзолея.

Кметът на Карнобат: При нас падна много дъжд, но няма евакуирани хора

"Обстановката в Карнобат е несравнима с тази в Бургас. При нас падна много повече дъжд, но няма евакуирани хора и сериозни щети. Има ма...

Вместо да отговорят на въпросите:

- Защо нямаше широко обществено обсъждане?

- Каква ще е височината и тежестта на сградата?

- Колко ще струва?

Постоянният секретар на външно министерство е бил освободен

Постоянният секретар на Министерството на външните работи Георги Димитров е освободен от поста. От министерствтото отрекоха мярката да ...

- Спазени ли са наредбите?

- Терена зелена площ ли е или не?

И други въпроси.

Дебатът беше сведен до:

Георги Димитров отказва помощ за България по Плана "Маршал"

На днешната дата, през 1947 година правителството на Георги Димитров категорично отказва България да участва в Плана "Маршал" и да полу...

Всичко, което ще бъде на мястото на мумията е добре дошло", "Вие пак искате да има мумия там, не разбрахте ли че това време няма да се върне", "И времето на паметника на съветската армия ще дойде" и т.н.

Дебат подходящ по скоро за селския мегдан, отколкото за Столичен общински съвет.

П.С:

Минаха почти 30 години от както започна прехода, който забележете още не е свършил! Няма СССР, няма КПСС има тарикати, които се възползват от наивността на хората и ги манипулират, докато разпродадоха всичко, което беше направено преди 89-та!".

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    "Бронзовата къща" ще бъде издигната на мястото на мавзолея, а вътре в нея ще бъде поставен бюст на Г.Димитров
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • фрунзе 1 фрунзе преди 3 месеца Профил на трол?
    Хахахах... Наистина ли има хора, които вярват, че СССР и КПСС са изчезнали и че преди 89та е "създадено" нещо, което би било жизнено и ефективно днес...
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Експерти: За сделката за ЧЕЗ се знаеше о...

Според енергийни експерти още преди 2 месеца се е знаело за сделката за продажбата на ЧЕЗ, но българските надзорни органи не са предпри...