"Цариградско шосе" се разпада, поискаха оставката на Фандъкова*

5559
"Цариградско шосе" се разпада, поискаха оставката на Фандъкова*
Снимка: "Спаси София"

Столичният булевард "Цариградско шосе" се нуждае от спешен авариен ремонт. Това алармират от неправителствената организация "Спаси София", разпространявайки до медиите и снимки. Малко по-късно обаче организацията официално се извини на "Трейс Груп Холд" АД, която беше обвинена за некачествения ремонт. 

От "Спаси София" подчертават, че Цариградско шосе е в аварийно състояние, въпреки цялостното преасфалтиране преди малко повече от година.

Ремонтът на участъка между 4-ти и 7-ми километър е струвал на Столична община над 20 млн. лева, а той вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти.

Градският транспорт в Прага и София - има ли място за сравнение?

Прага е безспорен лидер сред всичките източноевропейски столици що се касае за градски транпорт. За разлика от София, чешката столица м...

От НПО-то пишат, че "безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него". От "Спаси София" вече не се изненадвали от ремонти на ремонтите. Твърденията на Столична община, че държи на качеството пък не звучали сериозно на фона на резултатите.

От организацията смятат, че традиционната поява на дълбоки пукнатини и дупки след студено и заснежено време говори за некачественото полагане на асфалта. В съобщението до медиите от "Спаси София" коментират, че на снимките е видно, че са правени аварийни запълвания, за да се спре разширението на част от пукнатините, но методът също не бил успешен.

На страницата си в петък зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев обявил булеварда за авариен ремонт. В тази връзка от "Спаси София" напомнят, че по време на ремонта многократно кметът Йорданка Фандъкова е декларирала убеждението си, че на обекта се осъществява адекватен строителен надзор, който да гарантира качеството на ремонта.

Въпрос: Защо Столична община чака само европари, за да оправи инфраструктура?

Инфраструктурата по най-натоварената трамвайна линия в София - на трамвай №5, от много години се нуждае от пълна рехабилитация, която с...

От "Спаси София" припомнят, че многократно са коментирали спешната необходимост общините и Народното събрание да осъзнаят колко важна е тежестта на качеството на обществените поръчки. Все още обаче чакали някоя от институциите да се ангажира с този проблем.

"Най-емблематичният булевард на София – Цариградско шосе беше основно ремонтиран само преди година. Бяха похарчени над 20 млн. лв., стотици хиляди столичани изтърпяха двегодишните блокади и проблеми с трафика, а изпълнител беше фирма Трейс. Въпреки това, днес, булевардът между 4-ти и 7-ми километър е осеян със десетки пукнатини, дупки и пропаднали шахти", алармира организацията.

Спаси София заблуждаващо посочиха за изпълнител на участъка-"Трейс Груп Холд". Впоследствие това клеветническо твърдение беше опровергано, тъй като изпълнител на участъка е ДЗЗД "Градска магистрала"

Организацията иска черен списък за фирмите, доказали се като неспособни да осигурят необходимото качество на изпълняваните от тях обекти. "Вие и Вашият (на столичния кмет Йорданка Фандъкова - бел. ред.) екип не се справяте с проблемите на София, а единствено пропилявате парите на данъкоплатците. #СпасиСофия #РемонтНаРемонта #Оставка", пишат от "Спаси София".

*По-късно днес от "Спаси София" изпратиха уточнение, че изпълнител на проблемният участък не е фирма Трейс груп холд АД. Изпълнител на ремонта е сдружение ДЗЗД Градска магистрала, а не "Трейс груп".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София