Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова иска по-бързо информиране на пътниците при аварии в метрото

06 декември 2016, 10:51 часа • 799 прочитания

Има какво да се желае по отношение на информирането на пътници при аварии в метрото. Говорих с началника по експлоатацията на метрото и поисках промяна в инструкциите за по-бърза информираност на пътниците при проблеми. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова в коментар на вчерашната авария в метрото, която наложи спиране на електричеството между станциите "Сердика" и "Младост 1", заради счупена контактна релса.

Кметът Фандъкова каза, че няма забележки към техническите екипи по поддръжката на метрото, които са работили много сериозно за отстраняване на проблема. Те са спазвали инструкциите, според които машинистът е длъжен първо да информира централата и диспечера, после да опита да възстанови движението и едва след това, до пет минути, да информира пътниците.

За мен това не е правилно, посочи кметът. Тя каза, че ще бъдат обсъдени промени в инструкциите, така че веднага след съобщаване на диспечера, машинистът да е длъжен да информира хората, за да няма притеснение сред тях. В случая машинистът в повредения влак е действал по инструкции, посочи Фандъкова. Тя поднесе извинение на всички пътници, преживели това неудобство и им благодари за търпението.

Кметът на София откри форума "Бизнесът и образованието - инвестиция за бъдещето на София", организиран от Столичната агенция за приватизация и инвестиции. На форума присъства вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и зам.-министърът на образованието Диян Стаматов.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес