Фандъкова иска по-бързо информиране на пътниците при аварии в метрото

845
Фандъкова иска по-бързо информиране на пътниците при аварии в метрото
Снимка: БГНЕС

Има какво да се желае по отношение на информирането на пътници при аварии в метрото. Говорих с началника по експлоатацията на метрото и поисках промяна в инструкциите за по-бърза информираност на пътниците при проблеми. Това заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова в коментар на вчерашната авария в метрото, която наложи спиране на електричеството между станциите "Сердика" и "Младост 1", заради счупена контактна релса.

Кметът Фандъкова каза, че няма забележки към техническите екипи по поддръжката на метрото, които са работили много сериозно за отстраняване на проблема. Те са спазвали инструкциите, според които машинистът е длъжен първо да информира централата и диспечера, после да опита да възстанови движението и едва след това, до пет минути, да информира пътниците.

Метрото вече работи нормално

След снощната неприятна авария в метрото в София, вече всичко е нормално. Екипите на "Метрополитен" са възстановили движението на мотри...

За мен това не е правилно, посочи кметът. Тя каза, че ще бъдат обсъдени промени в инструкциите, така че веднага след съобщаване на диспечера, машинистът да е длъжен да информира хората, за да няма притеснение сред тях. В случая машинистът в повредения влак е действал по инструкции, посочи Фандъкова. Тя поднесе извинение на всички пътници, преживели това неудобство и им благодари за търпението.

Кметът на София откри форума "Бизнесът и образованието - инвестиция за бъдещето на София", организиран от Столичната агенция за приватизация и инвестиции. На форума присъства вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и зам.-министърът на образованието Диян Стаматов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София