Фандъкова изкарва снегорините в очакване на снега

491
Фандъкова изкарва снегорините в очакване на снега
Снимка: БГНЕС

Във връзка с прогнозата за снеговалеж столичният кмет разпореди още днес фирмите, ангажирани с почистването на София, да разположат специализирана техника за зимно почистване на определените места в града.

Днес Йорданка Фандъкова проведе работна среща с екипа на Постоянно действаща комисия през зимния сезон, в която участва и началника на КАТ – „Пътна полиция“ комисар Тенчо Тенев. Тя разпореди специализирана техника за зимно почистване да бъде разположена на определените 68 места в града. Още днес следобед снегорините ще бъдат в готовност на определените местостоянки.

Приоритетно при валежи от сняг работата започва от улици и булеварди, по които се движи масов градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове. След това при необходимост се преминава по вътрешно-квартални улици.

3000 снегорина са готови за идването на зимата

Около 3000 машини и тази година ще бъдат използвани за поддръжка на републиканските шосета през зимата. Това съобщиха от Агенция "Пътна...

София е разделена на 7 зони и отделно има 4 зони, в които влизат общински пътища. Дейностите по почистване се извършва от 7 фирми. Всички машини трябва да са снабдени с GPS, което позволява да се проследи движението им в реално време. Контролът на дейността се извършва от Столичен инспекторат, припомнят от общината.

От страна на Агенция пътна инфраструктура е потвърдена готовност и е осигурена нужната техника за почистването на Северна скоростна тангента и прохода за Владая и западната дъга на Столичен околовръстен път. Комисар Тенчо Тенев информира кмета Фандъкова, че ще бъдат разположени допълнителни екипи на КАТ за регулиране на движението.

Създадена е организация в Центровете за временно настаняване да бъдат приемани хора, останали без дом.

От 1 декември ще отворят врати и два Кризисни центъра за настаняване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София