Фандъкова: Лъжа е, че София е осъдена за качеството на въздуха

2990
Фандъкова: Лъжа е, че София е осъдена за качеството на въздуха
Снимка: БГНЕС

Вече се превърна в стил на вашата работа манипулациите, внушенията и спекулациите особено с тежките проблеми на града, това не е почтеният подход. Тежка манипулация е, че от Европейския съд в Люксембург е осъдена София. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на заседание на СОС в отговор на обвиненията на председателя на Групата на „Демократична България“ Методи Лалов, че София е осъдена за качеството на въздуха, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Такова нещо няма, но вие го казахте. Това освен, че е лъжа, е заблуждение за гражданите на София. Манипулация, и то тежка манипулация и знак за равенство между изграждането на модерна екологична инсталация за оползотворяването на RDF гориво, каквито инсталации съществуват в едни от най-чистите градове в Европа, с горенето на отпадъци в кварталите – нещо, с което аз се боря и получавам подкрепа от много от политическите сили, включително в парламента. Само от тези два примера става ясно, че в голяма част от вашата декларация има тежки манипулации“, допълни Фандъкова.

За по-чист въздух: Мият булевардите в столицата

Във връзка с повишението на температурите кметът на София Йорданка Фандъкова възложи да започне миене на булеварди, съобщиха от пресцен...

Тя посочи, че проблемът със замърсяването на въздуха е сериозен и не се решава с политически декларации и манипулации, а с работа.

„Решава се със сериозна работа и обсъждания. СОС има приети вече две работещи програми, които, макар и бавно, дават резултат. Истинското решение и сериозното намаляване на дните с превишения можем да имаме тогава, когато с ваша помощ, приемем, включително непопулярни мерки, за ограничаване на движението на автомобили в части на София, когато очакваме такива дни. По мое настояване беше направена наредбата на Министерство на транспорта, за да можем ние, които вече сме определили нискоемисионната зона в града, да можем да имаме право да спираме автомобили, които замърсяват. И другият тежък проблем с битовото отопление – решението му е промяната в отоплителните инсталации. Резултат до този момент е защитени два проекта, подготовка на безплатната и безвъзмездна промяна. Не става за два и три дни и не става с декларация със сигурност“, добави още столичният кмет.

Припомяме, че и днес, 19 декември, официално има проблеми с качеството на въздуха в София, за което Столична община (СО) предупреди. Това личи от съобщение на официалния общински сайт Air.Sofia.bg - за превишено ниво на фини прахови частици (ФПЧ).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София