Фандъкова обеща догодина да се строят още 6 км от Околовръстното

3477
Фандъкова обеща догодина да се строят още 6 км от Околовръстното

Около 6 км от Околовръстното шосе на София може да започнат да се строят догодина. Става дума за отсечката от "Младост" до отбивката за магистрала "Тракия". Това съобщи вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова при откриването на част от софийския ринг - 5.5 км от западната дъга.

Според Фандъкова вече е готов идейният проект на отсечката от Южната дъга, част от която ще е и пътният възел при Горубляне. Там сега се образува голяма тапа заради влизането на четирите ленти от южната дъга в една лента в посока Пловдив.

"Съгласува се идейният проект с експлоатационните дружества. Имам уверението на правителството за подкрепа на поетапното изграждане на околовръстното така, както върви досега", каза още кметът.

В "Младост" готвят нов протест, докато Фандъкова говори успокояващо

Нов протест заради прекомерното застрояване в столичния квартал „Младост“ се подготвя за 12 септември. Протестът се организ...

Според споразумението между Агенция "Пътна инфраструктура" и Столичната община за изграждането на околовръстния път, кметството отговаря за проектирането, а държавата обявява търговете за строеж, пише в.“Сега“.

Вчера беше пусната забавената част от Западната дъга - 5.5 км от моста над река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Заради обжалвания на тръжната процедура проектът, финансиран по програма "Транспорт" 2007-2013 г., закъсня фатално и се наложи да бъде прехвърлен в следващия програмен период. Въпреки това премиерът Бойко Борисов не пропусна да се похвали като заяви, че това бил напълно провален проект преди той да поеме властта.

Борисов всъщност припомня как в края на миналата година, в последните дни преди изтичането на сроковете за усвояване на европейското финансиране, беше направена първа копка на открития вчера участък от западната дъга и заедно с това бяха пуснати 16 км от скоростната тангента. В резултат през миналите повече от 8 месеца тази скоростна отсечка през северната част на София, която трябва да извежда транзитния трафик от "Хемус" и "Тракия" към Калотина и "Люлин", беше по-скоро тапа, отколкото скоростен път. Причината беше пътният възел в края на тангентата, който се строеше заедно със западната дъга.

Вчера Фандъкова обясни, че се работи и по липсващите отбивки на тангентата. Заради неприключили отчуждения и забавено проектиране и досега няма нормална връзка на скоростното шосе към столицата и околните села.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София