X
 
 

Фандъкова с примери за лоша работа от страна на Иванчева

2233 3
photo of Фандъкова с примери за лоша работа от страна на Иванчева
Снимка: БГНЕС
Не мога да коментирам наличие или отсъствие на данни за престъпления. Имали сме работни отношения както с всички останали кметове на райони. Това, което за мен беше важно, е работата да върви, да не се блокира и спира. За съжаление сериозният проблем беше и е забавянето на преписки – не само за строителство. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар за ареста на кмета на "Младост" Десислава Иванчева.

Фандъкова даде пример – Иванчева не издала актове над година за изграждане на две улици, след като били завършени процедури по отчуждаване на имоти за изграждането им. За две години не беше внесен нито един доклад, нито едно предложение за решаване на проблем на "Младост". Проблеми не се решават със заключване на документи, каза кметицата пред Нова телевизия.

Фандъкова отрича за разговор на Иванчева относно подкупа и връзка с ГЕРБ

Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече твърденията в публикации в медии, за това, че името на партия ГЕРБ е било замесено в разговор...

Няма нищо извънредно в правомощията, които съм дала на г-жа Иванчева, увери за пореден път Фандъкова. Тя обясни, че е дала на Иванчева възможност да контролира строителството в категориите, в които район "Младост" издава разрешително. Това можело да се направи по закон, според Фандъкова.

Кметицата не пропусна да изтъкне приемането на новия Закон за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО) и как той ще помогне да се избегне застрояването в бъдеще. Тя увери, че е решен проблемът с т.нар. ъглови имоти и безкрайно големите строежи в тях (чл. 27, ал. 3 от Закона за устройство на територията). В чл. 16в., ал. 1 от новия ЗУЗСО изрично се посочва, че при два урегулирани поземлени имота (УПИ), единият от които е ъглов, може да има свързано застрояване, но височината на строителството не трябва да превишава максимално допустимите за съответната жилищна зона плътност (т.е. колко от един имот може да бъде застроено) и интензивност (т.е. на каква височина, ширина и дължина). Има обаче и изключения – без ограничения в строителството спрямо големината на имота (в максимум до 3000 кв. метра имоти), като се въвежда система от позволено превишение на интензивност на застрояване – при до 500 квадрата може да се превиши два пъти, при между 500 до 1500 квадрата – един път, а между 1500 и 3000 квадрата – половин път спрямо максимално допустимата за жилищната зона плътност и интензивност). Никое от тези "позволения" не важи, ако ъгловият УПИ т.е. мястото, където ще се строи, е с лице към две улици, едната от които е задънена. Може обаче да се променя височината на сгради в даден имот без ограничение, ако не става въпрос за свързано строителство (бел. ред. - приложението към чл. 3, ал. 2 на ЗУЗСО).

Йорданка Фандъкова потвърди и, че Иванчева е поискала още 10 дни отпуск. И добави, че този път Иванчева не е посочила Владимир Клисуров за свой заместник. По думите на столичната кметица, той подал заявление за оттегляне като зам.-кмет на "Младост", а не като заместник на Иванчева, но само Иванчева може да го освободи.

Нека все пак да си спомняме някои неща – така Фандъкова коментира как през последните години била възстановена базовата инфраструктура т.е. основните булеварди в София и заради това сега ни дразнели дупките по малките улички. За ремонт на малки улици и тротоари са предвидени 38 млн. лева. Кметицата уточни, че 50% от парите по проекта за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" остават гаранция за срок от 8 години. Гаранцията е 600 000 лева. Другата половина от парите пък се дава веднага след завършването на ремонта.

Посоченият от СОС за кмет на "Младост" го е страх от дела и напуска след Гергьовден

Няколко дни съм в отпуск, паралелно с това съм пуснал молба за освобождаване и се оттеглям. През това време г-н Румен Русев ще е кмет, ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

3 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • българин 1 българин преди 8 месеца Профил на трол?
  Разтревожена е другарката по руски и как не, веднъж изпуснат духа от бутилката никой не знае до къде ще стигне и в суматохата колко и какво ще каже за престъпните деяния на останалите от "елита".
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Ти пък злословиш по български.
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Тая вещица с вид на мъртвец се че е излязла от гроба....
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Гръцката кухня – здравословна и неповтор...

Meze е общото име на многобройните малки ястия, които обичайно се сервират с вино, узо или домашно приготвено ципуро. Те са неразделна ...

Последно в Актуално