Фандъкова с примери за лоша работа от страна на Иванчева

3356
Фандъкова с примери за лоша работа от страна на Иванчева
Снимка: БГНЕС

Не мога да коментирам наличие или отсъствие на данни за престъпления. Имали сме работни отношения както с всички останали кметове на райони. Това, което за мен беше важно, е работата да върви, да не се блокира и спира. За съжаление сериозният проблем беше и е забавянето на преписки – не само за строителство. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар за ареста на кмета на "Младост" Десислава Иванчева.

Фандъкова даде пример – Иванчева не издала актове над година за изграждане на две улици, след като били завършени процедури по отчуждаване на имоти за изграждането им. За две години не беше внесен нито един доклад, нито едно предложение за решаване на проблем на "Младост". Проблеми не се решават със заключване на документи, каза кметицата пред Нова телевизия.

Фандъкова отрича за разговор на Иванчева относно подкупа и връзка с ГЕРБ

Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече твърденията в публикации в медии, за това, че името на партия ГЕРБ е било замесено в разговор...

Няма нищо извънредно в правомощията, които съм дала на г-жа Иванчева, увери за пореден път Фандъкова. Тя обясни, че е дала на Иванчева възможност да контролира строителството в категориите, в които район "Младост" издава разрешително. Това можело да се направи по закон, според Фандъкова.

Кметицата не пропусна да изтъкне приемането на новия Закон за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО) и как той ще помогне да се избегне застрояването в бъдеще. Тя увери, че е решен проблемът с т.нар. ъглови имоти и безкрайно големите строежи в тях (чл. 27, ал. 3 от Закона за устройство на територията). В чл. 16в., ал. 1 от новия ЗУЗСО изрично се посочва, че при два урегулирани поземлени имота (УПИ), единият от които е ъглов, може да има свързано застрояване, но височината на строителството не трябва да превишава максимално допустимите за съответната жилищна зона плътност (т.е. колко от един имот може да бъде застроено) и интензивност (т.е. на каква височина, ширина и дължина). Има обаче и изключения – без ограничения в строителството спрямо големината на имота (в максимум до 3000 кв. метра имоти), като се въвежда система от позволено превишение на интензивност на застрояване – при до 500 квадрата може да се превиши два пъти, при между 500 до 1500 квадрата – един път, а между 1500 и 3000 квадрата – половин път спрямо максимално допустимата за жилищната зона плътност и интензивност). Никое от тези "позволения" не важи, ако ъгловият УПИ т.е. мястото, където ще се строи, е с лице към две улици, едната от които е задънена. Може обаче да се променя височината на сгради в даден имот без ограничение, ако не става въпрос за свързано строителство (бел. ред. - приложението към чл. 3, ал. 2 на ЗУЗСО).

Йорданка Фандъкова потвърди и, че Иванчева е поискала още 10 дни отпуск. И добави, че този път Иванчева не е посочила Владимир Клисуров за свой заместник. По думите на столичната кметица, той подал заявление за оттегляне като зам.-кмет на "Младост", а не като заместник на Иванчева, но само Иванчева може да го освободи.

Нека все пак да си спомняме някои неща – така Фандъкова коментира как през последните години била възстановена базовата инфраструктура т.е. основните булеварди в София и заради това сега ни дразнели дупките по малките улички. За ремонт на малки улици и тротоари са предвидени 38 млн. лева. Кметицата уточни, че 50% от парите по проекта за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" остават гаранция за срок от 8 години. Гаранцията е 600 000 лева. Другата половина от парите пък се дава веднага след завършването на ремонта.

Посоченият от СОС за кмет на "Младост" го е страх от дела и напуска след Гергьовден

Няколко дни съм в отпуск, паралелно с това съм пуснал молба за освобождаване и се оттеглям. През това време г-н Румен Русев ще е кмет, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Обратно изкупуване на терени в Южния парк: Повече светлина върху картината

Модерно осветление планират за 14 столични района

Терзиев отвърна на ГЕРБ за имотите в Южния парк: Предложенията са на районните кметове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com