Фандъкова: София е градът с най-ниска безработица

11208
Фандъкова: София е градът с най-ниска безработица
Снимка: БГНЕС

София е с най-ниската безработица в страната - 3 % за януари. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

София има най-голямо нарастване на Брутния вътрешен продукт за последните 10 години с 6,7%, похвали се още Фандъкова. Тя обеща улесняване на административните преки за представителите на бизнеса.

Днес пред бизнесмени, председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, членове на организацията и общински съветници Фандъкова представи накратко Инвестиционната програма на община София. "Продължаваме устойчивите инвестиции в инфраструктура, градски транспорт, екология, образование и културно-исторически наследство и през тази година. За обектите в инфраструктура са предвидени над 30 км обновени пътища за тази година, нови тротоари, кръстовище на 2 нива, пускане на метрото до летището в началото на април", обобщи столичният кмет. Тя припомни, че вече има закупени 86 нови автобуси, като много от тях се движат по линиите на града. Очаква се и закупуването на още 110 автобуса. През май предстои по линия 310 да бъдат пуснати изцяло нови автобуси.

Амбицията ни е от средата на годината да спрат да се движат старите "Икарус"-и и да бъдат заменени с нови автобуси, зарече се Йорданка Фандъкова. Тя информира, че предстои и завършването на Завода за отпадъци, като се планира през есента той да започне с пробна експлоатация.

"Много важна част от развитието на града е развитието на бизнеса и инвестициите на града. Няма как голяма столица да се развива без сериозните инвестиции. Наложи ни се да работим в условия на тежка финансова и икономическа криза, но така, че да не спират устойчивите инвестиции, които бяха започнати. Това се случи без да се натоварват гражданите с по-големи данъци и такси", коментира столичният кмет.

Днес е първото за 2015 г. заседание на Консултативния съвет по финанси и стопанска дейност към кмета на Столична община. Съветът е създаден преди четири години и служи за механизъм, чрез който кметът на София обсъжда с представители на бизнеса важни въпроси за града. Днешният дневен ред на заседанието включва представяне и обсъждане с бизнеса на Инвестиционната програма на Столична община за 2015 г. и представяне като структура, и обхват на Стратегията за интелигентна специализация на София или по-кратко казано – стратегията за иновации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София