Фандъкова успокоява: Няма опасност от наводнение в Софийско

9217
Фандъкова успокоява: Няма опасност от наводнение в Софийско
Снимка: БГНЕС

Имаме координация и получаваме непрекъснато информация за нивото на реките и язовирите на територията на Столична община. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде Агенция "Фокус".

"В момента информацията е, че язовир "Искър" има близо 15% свободен обем, така че няма никакво предстоящо действие в тази посока. Хората са спокойни и кметовете са на място. Те обясняват на хората какво се прави, защото е нормално когато видят струпана техника да се запитат и то не за друго, а защото не са свикнали да гледат как се почистват речни корита", обясни столичният кмет.

Снеготопенето ще повишава речните нива, очакват се наводнения

В резултат на метеорологичната и хидрологична обстановка през следващите денонощия са възможни повишения на речните нива в цялата стр...

"Наблюдават се всички участъци на реки, дерета и язовири на територията на Столична община, като към момента има леко завишение на реките към някои участъци, но няма нищо, което да е притеснително", допълни тя.

"Природата си е природа, никой не може да даде гаранция, но пък трябва да сме готови. В момента работим на много участъци по поречието на река Искър от район „Панчарево” през район „Искър”, „Кремиковци” и „Нови Искър", посочи още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София