Фандъкова: Затягаме контрола върху мерките

2050
Фандъкова: Затягаме контрола върху мерките
Снимка: БГНЕС

Столичната община засилва контрола по спазването на противоепидемичните мерки заради увеличаването на случаите на предаване на коронавирусната инфекция. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти след приключването на службата в църквата "Света Неделя" по повод 144 години от освобождението на София от османско владичество, предава БТА.

По-късно днес ще има заседание на Софийския оперативен щаб за борба с коронавируса, на което ще бъде обсъдена темата за разпространението на инфекцията. Фандъкова обяви, че общинските болници повишават готовността си за прием на пациенти във връзка с очакваната пета вълна на коронавируса. Столичният кмет изрази надежда на национално ниво да не бъдат затваряни училищата и детските градини в София. Кметът изрази своята позиция, че те трябва да работят при спазване на мерките, защото според кмета децата не са "чак такива големи преносители, каквито много специалисти коментираха".

Фандъкова: Проектираме Източната тангента, през март - нови 3 км метро до "Левски Г"

Напролет, вероятно през март, ще стартира строителството на още 3 метростанции от третата метролиния - до квартал “Левски Г&rdquo...

Йорданка Фандъкова съобщи още, че е подновила искането си за среща с министър-председателя Кирил Петков във връзка с компенсациите за общинските дружества заради покачването на цените на енергоносителите. Кметът посочи, че от 1 януари с 30 процента се покачи цената на газа, което за много от общинските дружества е изключително тежко. "Топлофикация София" продава газа на цени от 47 лева за мегаватчас, а купува на цена от 133 лева, посочи кметът Фандъкова. Тя каза още, че повечето от новите автобуси, закупени от Столичната община през последните няколко години, са на природен газ, чиято цена е увеличена. Фандъкова каза, че на срещата с енергийния министър, която е имала преди Коледа, той е дал уверение, че ще има компенсации и за цената на природния газ. Ситуацията е спешна и спешно трябва да намерим решение, подчерта столичният кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Промени в движението в София за Гергьовден

Инсталацията за горене на RDF на Топлофикация София е де факто незаконна

Великденска украса се появява в София на четири ключови локации

Авария остави без вода два столични квартала

След игра в Южния парк: Махнаха15 кърлежа по тялото и дрехите на дете

Как общинско дружество се превърна в черна кутия?: Терзиев след одита в ЦГМ

Балетна школа в Самоков отбеляза половин век с авторски танцов спектакъл

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София