X
 
 

Гафовете по "Графа" бият на очи ден преди края на ремонта

2876 1
photo of Гафовете по "Графа" бият на очи ден преди края на ремонта
Снимка: БГНЕС
Незавършените дейности по улица „Граф Игнатиев” в София остават не една и две, въпреки че финалът на превърналия се в кошмар ремонт на т.нар. Зона 2 е днес. Изпълнителят „Джи Пи Груп” още не е отстранил множество проблеми и дефекти, въпреки че за тях се знае и говори от месеци. Не са взети предвид и забележки за качеството на строителството, направени от живеещите в района и от граждани, установи проверка на в. "Сега".

СНИМКИ И КОМЕНТАР!

Близо 390 хил. лв. е искът срещу Столична община за ремонта на "Графа"

387 059,75 лева е стойността на колективния иск на търговци, опериращи по протежението на ул. „Граф Игнатиев”. Днес, 10 май...

"По ул. "Граф Игнатиев", площадите "Славейков", "Гарибалди" и градината на „Св. Седмочисленици“ се отстраняват недобре извършени работи, констатирани от надзора и възложителя. В рамките на утрешния ден (днес - б.р.) представители на възложителя, надзора, проектанта и строителя ще проверят отстраняването на забележките, описани в подписания на 21 май акт 15“, обясниха от общината. Ако недобре извършените дейности не бъдат отстранени до 28 май, ще бъде наложена санкция за качество, уточняват оттам.

От съобщението на общината става ясно какво още има да се прави - по искане на кмета на София допълнително ще бъдат монтирани дървени скари за сядане на всички каменни пейки на пл. „Славейков“. Бронзовата пейка с Петко и Пенчо Славейкови в момента се реставрира. Възстановеният фонтан трябва да бъде въведен в експлоатация от главния архитект. Все още се чака решение на проектанта за чешмата и кафе-павилионите, които ще бъдат поставени в градината на „Свети Седмочисленици“.

Краят на ремонта очевидно ще дойде, без да са подменени т.нар. перки на акули, които отделят трамвайната линия по „Графа” от зоните за пешеходците, установи проверка на "Сега". Не са окончателно подредени и каменните елементи на "Славейков". Причината е несполучливо решение на проектанта „А.Д.А.”, поради което има опасност композициите да се озоват опасно близо до трамвайната линия.

Зле свършена работа и претупани детайли могат да се видят и на още много други места. По новите плочки на „Графа” до градинката на „Св. Седмочисленици” трайно се е наслоила ръжда. Замърсяването е видимо повече от месец, но по всичко личи, че изпълнителят няма намерение да го изчисти. По цялото протежение на улицата продължават да бият на очи и новите пластмасови улуци, чийто цвят контрастира на останалия фон по „Графа”.

Ремонтът на "Граф Игнатиев" ще се проточи с най-малко 86 дни

С минимум 86 дни ще се удължи ремонтът на "Граф Игнатиев", за който столичани отдавна се примириха, че няма обозрим край. Срокът на до...

След продължително отлагане на 20 май Столичната община съобщи, че краят на ремонта е днес. Датата бе изчислена, като към първоначалния срок на договора с „Джи Пи Груп" – 300 календарни дни от 8 май м.г., се прибави времето, през което изпълнителят не е работил по уважителни причини. Това означава, че ако строителните дейности продължат и утре, Фандъкова би трябвало да глобява изпълнителя с по около 200 хил. за всеки просрочен ден и до 20% от общата стойност на контракта. При некачествено изпълнение на дейностите пък санкцията за „Джи Пи Груп” трябва да е до 1 млн. лв. Кметът на София вчера бе на инспекция на обекта.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално