ГДБОП задържа управител на нощни барове, предлагал момичета за сексуални услуги

3705
ГДБОП задържа управител на нощни барове, предлагал момичета за сексуални услуги
Снимка: БГНЕС

Служители на ГДБОП, съвместно със СДВР предприеха акция за неутрализиране на трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Полицейските действия са проведени под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР).

В хода на двудневната операция, осъществена на 29 и 30 януари са извършени действия по разследваното на организираната престъпна група, занимавала се с набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Служители на ГДБОП разкриха работилница за скимиращи устройства

Служители на ГДБОП разкриха работилница за скимиращи устройства, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на акцията са иззети голям бро...

Престъпната дейност членовете на групата осъществявали на територията на София. Извършени процесуално-следствени действия на пет адреса в столицата, четири от тях - клубове, в които се предоставят сексуални услуги. За срок до 24 часа са били задържани петима от участниците в организираната престъпна група - И.Ц. /39 г./, А.Б. /45г./, И.Д. /35 г./, , П.Ч. /37 г./ и М.П. /39 г./.

Специализираната прокуратура обвини петимата задържани за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и на 30 януари 2016 г. им повдигна обвинения. Според събраните до момента данни, от лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане.

И.Ц. - управител на нощни барове в София, и останалите четирима от групата (охранители в същите заведения) предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове и на адреси на клиенти. Изяснено е, че обичайната цена била 100 лв., като половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги. Парите се събирали от охранителите и предавали на И.Ц., той от своя страна ги разпределял сред участниците.

В процеса на работата по случая в качеството на свидетели са разпитани над 30 души, а пред съдия от Специализирания наказателен съд - шестима. При разследването са установени и множество жертви на организираната група. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност продължава.

ГДБОП разби група за трафик на жени

Специализираната операция е проведена на територията на Плевен от служители на секторите за борба с организираната престъпност в Плеве...

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на И.Ц. и А.Б. е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За тях е поискана мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Специализирания наказателен съд. На останалите участници в групата е наложена „парична гаранция“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София