Георги Георгиев, председател на СОС: Моята основна цел е да възстановим диалога и да върнем нормалността при общуването в съвета

10919
Георги Георгиев, председател на СОС: Моята основна цел е да възстановим диалога и да върнем нормалността при общуването в съвета
Снимка: СОС

Връщане на диалога в СОС и по-активна връзка с гражданите. Това са първите два приоритета на новоизбрания председател на общинския съвет Георги Георгиев. Пред БНТ той коментира критиките от опозицията като неоснователни и поясни, че те са породени от предизборната обстановка в страната.

"Струва ми се че трябва да надмогнем този манталитет и моята основна цел е да възстановим диалога и да върнем нормалността в общуването в Общинския съвет. Хората се умориха от политици, които не могат да си говорят и отказват да проявят здрав разум", коментира той.

ГЕРБ-СДС предлага Георги Георгиев за председател на СОС

Председателят на постоянната комисия по бюджет и финанси в СОС Георги Георгиев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на съвета. Това...

Според него СОС трябва да се върне в залата. "Трябва да се погледнем в очите и съм убеден, че тогава част от откровените лъжи няма да бъдат изречени", заяви Георгиев.

Председателят на СОС посочи, че най-големите предизвикателства за София са същите, с които се сблъсква и страната. Първото е неимоверното поскъпване на тока, вторият проблем е поскъпването на природния газ. "Ежегодно в бюджета предвиждаме над 150 милиона за транспорт, от миналата година имаме драстичен спад в приходите. Дупката в бюджета за транспорт е 40 милиона лева. Решението е държавата да окаже съдействие и да бъде обяснено защо се подпомага автомобилния бранш, а не се се подпомагат метрото и електро-транспорта. До момента затегнахме коланите без това да повлияе на качеството на транспортната услуга. Но тези пари са необходими за София. Това, че някой не си е свършил работата, не означава, че всички ние трябва да платим сметката", каза Георгиев.

Той заяви още, че благодарение на адекватното управление финансовото състояние на Столична община е стабилно.Предстои изготвянето на бюджет 2022 и вече са започнали разговори за този важен документ. “И през следващата година той трябва да е балансиран, за да може градът ни да функционира в тази сложна и непредвидима ситуация. Много често получаваме предложения за харчене на милиони, но не и откъде да ги вземем, кого да ощетим.”

Георги Георгиев планира поредица от срещи в различните райони на столицата, за да може да се запознае с конкретните проблеми по места. "Трябва да върнем Общинския съвет на хората. Започвам срещи по график в различните райони на София и да чуя гражданите какво мислят, какво им пречи и какво би им помогнало. На тези срещи ще каня колеги от всички политически групи, въпреки проявеното твърдоглавие на някои от тях".

СОС гласува удължаване на икономическите мерки за бизнеса в София

Столичният общински съвет прие да бъдат удължени мерките в подкрепа на бизнеса в София, който пострада вследствие на ковид кризата. Обл...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Нова детска градина в "Малинова долина" отвори врати (СНИМКИ)

СПТО: Проверката на РИОСВ не откри нарушения, благодарим на ГЕРБ за загрижеността

Тежка катастрофа в София, пострадал е моторист

Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

"Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Община Костинброд с престижна награда и място в УС на Асоциацията на българските градове и региони (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София