Георги Георгиев за насилието над жени: Време е "Нито една повече" да се превърне от лозунг в статистика (ВИДЕО)

1658
Георги Георгиев за насилието над жени: Време е "Нито една повече" да се превърне от лозунг в статистика (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Ето защо преди година предложих създаването на първата у нас "Правна клиника", в която вече десетки жени търсят и получават адекватна юридическа и психологическа помощ. Към днешна дата вече 73 са жените, получили нашата подкрепа с Асоциация "Анимус". Наред с това Столичната община разкри още едно защитено жилище, в което пострадалите получават не само физическа закрила, но и психологическа помощ – напълно безплатно."

Това разказа пред Симеон Колев председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в подкаста "Да подредим града".

Той разказа подробно за работата в общинския съвет и каузите, които са важни за София. Във този втори епизод на подкаста темата е един от най-тежките проблеми на нашето общество, който за съжаление е национален:

"Домашното насилие е недопустимо посегателство върху здравето и живота на българските момичета и деца. Силно вярвам, че трябва да се възпита нетърпимост към всякаква проява на насилие и агресия", пише в своя профил в социалната мрежа Георгиев.

"Предстои ни още много работа за справяне с проблема. Затова очаквам от новите народни представители, които днес се заклеха да спазват Конституцията и да се ръководят от интересите на народа, да приемат максимално бързо законодателните промени за подобряване на нормативната уредба... Трябва да превърнем "нито една повече" от лозунг в статистика. Благодаря за неимоверните усилия на Фондация Асоциация Анимус", споделя още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com