Георгиев, СОС: Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата по сечта в Борисовата градина

3976
Георгиев, СОС: Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата по сечта в Борисовата градина
Снимка: Actualno.com

Очакваме незабавни действия от МВР и прокуратурата за разследване на тези тежки нарушения, да се установи дали е налице престъпление. Ние, Общинският съвет, и всички граждани на София, искаме справедливост.

Това каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по повод сечта на дървета в Борисовата градина, предаде репортер на БГНЕС.

Шефът на СОС очаква МВР и прокуратурата да се задействат за изсичането в Борисовата градина

Очакваме незабавни действия от страна на МВР и прокуратурата за разследване на незаконното изсичане на Борисовата градина. Извършени са...

Искаме цялата строгост на закона да се стовари върху нарушителите, за да е ясно, че никой не може да си помисля да сече безразборно в парковете на София, добави Георгиев. И коментира, че поводът да се секат дървета в Борисовата градина е билет, издаден от кмета на район "Средец" Трайчо Трайков. "С този билет те са се легитимирали и са влезли в Борисовата градина. Това не е разрешение да се секат тези дървета. Затова говорим за много тежки нарушения от тяхна страна. Общината е изчерпала правомощията си, наложил е кметът максималната глоба, но това е работа на разследващите органи", допълни председателят на СОС.

По отношение на идеите за изкупуване на акциите на фирмата, стопанисваща терена, Георгиев съобщи, че преди 20 години по времето на Стефан Софиянски тези акции са подарени на дружество, върху което общината няма контрол. "Нямаме абсолютно никакво намерение да плащаме сега десетки милиони левове откуп, за да можем да си върнем терени, това би означавало да осребрим тази схема. Затова е важно да не бъдат заблуждавани гражданите, и да не се правят услуги на някой друг", коментира още Георгиев.

Единствената възможност за къпалнята "Мария Луиза" е тя да бъде възстановена такава, каквато е била, добави Георгиев.

Предложение на Георги Георгиев: 3 млн. лева за обновяване на 150 детски площадки в София

Столичният общински съвет ще разгледа предложение на председателя Георги Георгиев и зам.-кмета по екология Десислава Билева за отпускан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com