X
 
 

„Холсим“ и ТЕЦ-ове на Ковачки с поръчки за горенето на боклук от София

4493 7
„Холсим“ и ТЕЦ-ове на Ковачки с поръчки за горенето на боклук от София
Снимка: "Холсим България" АД
„Холсим България“ АД спечели поръчка за оползотворяване на RDF-гориво с възложител Столична община. Договорът й е на стойност 11 790 000  лв. с ДДС, за срок от три години.

Компанията е била единствен кандидат за обособена позиция №1 - оползотворяване на RDF-гориво, фракция от 0 до 200 мм, с прогнозно количество до 80 000 тона на година.

За втората позиция, в която количеството е до 70 000 тона годишно, също кандидатът е бил без конкуренция. Предстои общината да сключи договор за изпълнението й с консорциум „БТТ Садината 2019“. Той се състои от дружества, свързани с Христо Ковачки - ТЕЦ „Бобовдол“ ЕАД и „Топлофикация – Сливен“ ЕАД.

За останалите три позиции – за изгарянето на по 10 000 тона RDF-гориво, при цена по 2,1 млн. лв. с ДДС, кандидати не са се явили. В тази част поръчката е прекратена. 

Справка в Търговския регистър сочи, че притежател на 99,97% от акционерния капитал на „Холсим България“ АД – с. Бели извор, Врачанска област, е германската компания „Холсим Аусландбетайлигунгс“, а крайната компания-майка е „Лафарж Холсим Лтд“ – Швейцария.

Тя е приключила 2018-та година с печалба от 24,5 млн. лв. преди приспадането на данъци.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Сливен 3 Сливен преди 1 седмица Профил на трол?
  Вижте сега,аз съм енергетик.Пишете пълни глупости.Най важна е температурата на изгаряне и дали има електрофилтри.В ТЕЦ Сливен инсталацията е на добро ниво.1200 градуса достига температурата и има електрофилтри.В.Холсим също е добра инсталацията.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Абе я се скрий, че станахте много разбирачите! След малко ще кажеш, че и в цяла България знаеш къде се горят боклуци и при какви усливия. Аман от тюфлеци!
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  за сведение! мастилото за лазерни принтери директно излета през комина!!!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  RDF твърдо гориво от отпадъци - Уикипедия >>>>>>>> Отделящата се пепел от изгарянето на RDF довежда до образуването на 4 до 6 пъти повече пепел в сравнение с изгарянето на въглища. ( Сега пепелта се нарича фини или твърди прахови частици ) А после - виновни са тези които се отопляват на твърдо гориво...
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Това е лъжа. Фините прахови частици са във въздуха, а пепелта е нещо друго, което се складира!
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Не знам кое е лъжа, но мозъка ти е боза! Това което лети във въздуха да не би да е пеперуди? По тежките частици остават в камерата, а фините излитат заедно с горещия въздух и се разнасят от вятъра на километри. Пушека да не би да е планински въздух?
  : 0 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ха, ха, ха... Фините прахови частици излизали само от циганските комини!?!? А на колко цигански гета се равнява само един комин на ТЕЦ?
  : 0 !