Ясни са имената на четирима задържани за побоя от 13 юни в "Орландовци"

13725
Ясни са имената на четирима задържани за побоя от 13 юни в "Орландовци"
Снимка: БГНЕС

Четири лица са задържани във връзка с инцидента от събота вечерта (13 юни) в столичния квартал "Орландовци". Срещу тях има повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда с хулигански подбуди. Разследването продължава, като е възможно да има още обвинени, каза говорителят на Върховната касационна прокуратура (ВКП) Румяна Арнаудова, предаде БГНЕС.

Като обвиняеми по досъдебното производство са привлечени две лица - братята Жони Коцев и Асен Коцев, които имат обвинения за лека телесна повреда извършена с съучастие по хулигански подбуди. В момента се извършват допълнителни действия и се привличат като обвиняеми още две лица - Георги Коцев и Данаил Колев, които имат същите обвинения.

С условна присъда за кражба и грабеж е едно от задържаните лица - Жони Коцев. Останалите не са осъждани, но не е ясно дали нямат криминална регистрация.

Всички лица са задържани за 72 часа, а утре Софийският районен съд ще разглежда мерките им за неотклонение. Прокуратурата ще настоява за задържане под стража, увери Арнаудова. Тя подчерта, че четиримата задържани са обвинени за участие в инцидента на 13 юни, а за събития от вечерта на 14 юни засега няма задържани. Възможно е част от задържаните лица да са свързани и със събитията от снощи, призна тя.

До момента са извършени множество огледи на местопроизшествието, както и оглед на автомобил, който е бил повреден, съобщи Арнаудова. Разпитани са 15 свидетели, извършени са 14 разпознавания на лица, назначени са медицински експертизи. Интензивните действия продължават и към момента, подчерта тя.

"Следствените действия продължават. Непрекъснато се установяват, издирват и довеждат за разпити в районното полицейско управление различни лица, участници в този инцидент", подчерта Арнаудова и добави, че на този етап на може да каже до каква бройка ще стигне кръга на обвиняемите лица. Тепърва ще се установява дали има последователност в действията, по-голям заговор за определени действия и т.н., но на този етап не може да се направи такъв извод.

На въпрос с коя група от двете страни на конфликта са свързани задържаните лица, Румяна Арнаудова отговори, че на този етап прокуратурата не прави разлика в групите. Като обвиняеми се привличат тези лица, за които се събират доказателства, че са извършили престъпление, подчерта тя. Задържаните лица са разпознати от свидетели и от хора, които имат непосредствени впечатления от извършеното деяние.

На този етап по делото няма данни присъстващи на инцидента в кв. "Орландовци" да са изпращани там от политически партии или футболни фенклубове. Арнаудова не отговори и дали всички задържани са живущи в квартала. По закона за МВР са задържани повече от 20 души, с които МВР работи. Тези лица са разпитват, извършва се разпознаване от тях и на тях, но това е извън работата на прокуратурата, посочи Арнаудова.

Проф. М. Константинов: Продължаваме да произвеждаме неграмотни хора – огромната част от тях са цигани

Огромният проблем е, че изпуснахме едно циганско поколение, вероятно и две. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус” математ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София