Йоанна Драгнева - новият избор за кметската сцена

3550
Йоанна Драгнева - новият избор за кметската сцена
Снимка: Личен архив

През 2008 година тя е на сцената на Евровизия и защитава името на България на музикалната сцена. През 2015 година е избрана за общински съветник в Столичната община. От пет годишна свири на ударни инструменти и е пето поколение музикант. От 15 години участва и защитава различни граждански каузи и работи активно като доброволец и професионален терапевт за деца със специални потребности. Завършва Музикалната академия, продължава да учи, включително защитава докторска степен по социална психология към Българска академия на науките. Работи като главен експерт по инвестиционен анализ, а през 2019 година се отказва от номинацията си за новия общински съвет, защото й предстои да стане майка за втори път. Нейният глас може да се чуе в много филми и анимации, които озвучава. Тя е от „Оборище“, където през няколко номера на улицата живее цялата й фамилия.

Тя е Йоанна Драгнева и се кандидатира за районен кмет на „Оборище“. Защото това е „моят дом и искам да се чувствам уютно, сигурно и спокойно в него и знам, че е време аз да дам повече на мястото, което толкова обичам, и което искам да е дом за моите деца“. Йоанна има управленска програма с основни приоритети, визия за развитието на района и е лидер на екип от професионалисти, с които да постигне тази визия. „Познавам района, съседите ме познават и няма да ми трябват 100 дни, за да се уча да работя в общинската администрация, правя го всеки ден от 8 години“, разказва Драгнева.

Кандидатът за кмет на „Оборище“ не крие, че след като получила номинацията от ГЕРБ-СДС за изборите имала колебания как ще я приемат онези, които я познават само от екрана и от сцената. „Още преди началото на кампанията разбрах, че в „Оборище“ не съдят по стереотип. С моя екип буквално минавам от „врата на врата“ и говорим със съкварталците за това, което искаме и как заедно да го постигнем“, заявява Драгнева. Най-често я питат какво конкретно и кога може да свърши. Може би, защото през годините, когато заедно със съседи и приятели, решавахме различни каузи за района, е станало ясно какво мога, добавя тя. В нейната програма няма изненадващи акценти, защото „чудеса никой не иска, а конкретни решения на конкретни проблеми“. Кандидатът за кмет на района е предложила програма за цялостно обновление на уличната инфраструктура и тротоарите, с уточнението, че това не е приоритет, а „абсолютно задължително“. Има финансиране, това, което ще отстоявам са ясни срокове и спазване на всички законови изисквания за качество на работата, обяснява тя. И през последните 4 години е можело да се случи, още повече, че Столична община имаше инфраструктурна програма за тротоари и улици, но районна администрация, управлявана от ДБ, не е направила нищо по въпроса. По същият начин е подходила и към отварянето на новите детските градини. Преди дни, след намесата на кмета Йорданка Фандъкова бе открит филиал към ДГ „Моят свят“, а в района на „птичия пазар“, пак след намесата на Фандъкова, вече започна строителството на нова ДГ, която след като бъде построена, ще се реши въпросът с местата за децата в района.

Програмата и визията, която предлагам за „Оборище“ е изграждане на съвременна пътна инфраструктура, включително и чрез промени в паркирането, обособяване на нови зелени пространства, създаване на „джобни градини“ между кооперациите по желание на живущите, осветление, видеонаблюдение и повече места за безплатен отдих, обяснява Драгнева. Според нея трябвало да има фокус при използването на енергоспестяващи модели за обществените сгради, както и подкрепа за частните собственици в тази посока. Основен акцент е опазването на историческите сгради, при категорична защита на обществения интерес за опазване на миналото на града.

В „Оборище“ има толкова работа, колкото да запретнем ръкави и да я свършим, казва Драгнева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com