Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов отличен с приза “Кмет на гражданите”

10568
Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов отличен с приза “Кмет на гражданите”
Снимка: Община Елин Пелин

Церемонията по награждаване “Кмет на годината” 2021 се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки на 15 октомври 2021 г. в "София Тех Парк". Вицепрезидентът в Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова обяви победителите в категория “Кмет на гражданите” в конкурса “Кмет на годината” за тази година.

Призовото място в тази категория се печели от кметовете, които са по-близо до хората, с приемни за граждани, с отчети в социалните мрежи за свършеното, с бърза реакция за решаването на проблеми. Наградата “Кмет на гражданите” за средна община отиде при Община Елин Пелин и бе получена от кмета доц. д-р инж. Ивайло Симеонов.

Кметът на Елин Пелин: Не е нормално за всеки един лев към общинския бюджет да се молиш на държавата

12 октомври официално е обявен за Ден на българската община и местно самоуправление с решение на Министерски съвет от 6 октомври. Една ...

“Когато разбрах, че печеля наградата „Кмет на гражданите“, го приех със смесени чувства. Щастлив съм, защото това е приз, който изпълва съзнанието ми с радост. В тези тежки времена сме изнервени и фактът, че въпреки голямата омраза в социалните мрежи хората намират начин и сили да покажат, че доброто го има и трудът се оценява”, заяви Симеонов.

“Намерихме сили да покажем, че община Елин Пелин се развива. Оценката е много висока и дава крила, но и отговорност, която да продължавам да защитавам, както и да давам всичко от себе да утвърдя избора на моите съграждани”, допълни кметът. "Благодаря и на всички мои колеги от общинска администрация Елин Пелин, които всеки ден работят отговорно и близо до гражданите за развитието на нашата община."

През 2019 г. той спечели призовото място в категорията "Инвестиции и работни места", чрез гласуване на гражданите в националния вот „Кмет на годината за мандат 2015-2019“. През 2020 г. кметът на общината спечели отличието в категорията "Демографска политика и инвитро програми" в националната инициатива "Кмет на годината 2020".

В националния конкурс “Кмет на годината” стотици хиляди граждани дават оценка за работата на кметовете си, като така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, инициативи и добри практики, и по тои начин да превръщат населените места в по-уютни, по-практични и по-привлекателни за живеене. Конкурсът се организира за девета поредна година от медията, която следи работата на всичките 265 общини в България – Kmeta.bg. 

Кметът на Елин Пелин с поздравления към творците и възрастните хора

Поздравления към творците и възрастните хора отправи кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов. „Уважаеми музикални творци, ув...

Конкурсът „Кмет на годината“ е националната инициатива, в която чрез онлайн допитване сред българските граждани се отличават най-добрите градоначалници у нас и се се превърна в платформата, която дава шанс на гражданите да оценят работата на кметовете си. Стотици хиляди жители на общини от цялата страна гласуваха в нацоналния вот на сайта kmetnagodinata.bg и избраха носителите на наградите в конкурса “Кмет на годината” 2021. Церемонията по връчване на наградите “Кмет на годината” ще бъде излъчена по БНТ на 25 ноември 2021 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София