Наплив за директори в ЦГМ

1436
Наплив за директори в ЦГМ
Снимка: Actualno.com

Трима директори се търсят за директорския борд на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) скандалното търговско дружество, в което 100% се държи от Столична община. Оказа се обаче, че за всеки пост има по шестима кандидати!

След разглеждане на документите им във втория етап от конкурса обаче са допуснати с трима по-малко заради несъответствие с изискванията за поста, съобщи Mediapool. Според агенцията сред кандидатите има и хора от уволненото ръководство, като неофициално се говори, че това е бившият журналист от БТА Свилен Кръстев. Новото ръководство на ЦГМ се очаква да стане ясно на 28 юли на заседание на СОС.

Глоби за над 300 000 лв. наложени на гратисчии в София през юни

Глоби за над 300 000 лева са наложени на нередовни пътници от началото на месеца, когато влезе в сила и увеличението на еднократния бил...

Предишният борд подаде оставка по нареждане на столичния кмет Йорданка Фандъкова, след като от телевизионно разследване стана ясно, че фирма на съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева е спечелила обществена поръчка за 60 спирки. След настояване на премиера Бойко Борисов тя също напусна парламента. Оставката си подаде и зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов, който беше засечен да ходи в къщата на Коцева..

Скандалът в ЦГМ провокира Фандъкова да разпореди на одитния отдел в Столичната община да провери всички обществени поръчки на дружество за цялата 2015 г. От проверката, която се оказа, че е направена на произволен принцип, стана ясно, че поръчките с нарушения са само три - едната е именно за спирките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София