Няма достатъчно охранители за софийските съдилища

1851
Няма достатъчно охранители за софийските съдилища
Снимка: БГНЕС

Поради липса на достатъчно финансови средства на този етап не се предвижда откриване на конкурсни процедури за заемането на 21 бройки за охранители на съдебни сгради на територията на столицата и областта. Това става ясно от писмен отговор на министъра на правосъдието Екатерина Захариева, предаде БГНЕС. Министърът припомня, че 21 места в Главна дирекция “Охрана” - София са били съкратени през 2015 г.

Съкращенията на съдебни охранители в столицата и липсата на осигурено финансиране за попълване на вакантните бройки идва на фона на почти ежеседмичните случаи, при които анонимни сигнали за поставени взривни устройства блокират работата на софийските съдилища.

Изчезнала е банкова експертиза по делото за "САПАРД"

Изчезнала е банкова експертиза от папките по делото за източването на 7,5 млн. евро от програма за присъединяване в областта на земедел...

Правосъдният министър коментира и темата с липсата на два входа-изхода на новата сграда на Софийския районен съд на бул. “Цар Борис Трети” 54. Оказва се, че нито една фирма не е кандидатствала и за доставка на рентгенова система за инспекция на ръчния багаж на посетителите. Липсата на подобна система е сред причините за липсата на втори вход.

Темата с втората врата на сградата на СРС занимава за втори път депутатът от Реформаторския блок Петър Славов. Справка в регистъра на Народното събрание показва, че преди половин година народният представител е поставял идентичен въпрос и до бившия правосъден министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София