Обявена е серия от протести в София - заради състоянието на столицата

5907
Обявена е серия от протести в София - заради състоянието на столицата
Снимка: БГНЕС

Заявка за серия от протести в София, с основна тема "презастрояване", оповести бившият служител на ДАНС Росен Миленов. "С тези граждански инициативи трябва да отрежем пипалата на Столичния октопод, развивал се през последните 30 години при управлението на всички кметове и общински съветници досега", казва той.

Миленов беше един от организаторите на септемврийския протест срещу властта, носещ гръмкия слоган "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии". Тогава, освен Миленов, имаше още двама организатори – Емил Русанов и Светослав Козлуджов, като Русанов беше най-известното лице. Той се води издател на вестник "Будилник" и е известен като политически активист в Лондон, с опити да организира протести там и в Брюксел. Самият Миленов потвърди пред Actualno.com, че е бивш служител на ДАНС и не коментира защо е напуснал службата – още през 2010 година. Вместо това той каза, че е пуснал специален сайт, на който е качена биографията му.

Сега Миленов казва, че София е презастроено бетонно чудовище, с разбити улици и тротоари, без места за паркиране, без канализация в немалко квартали, без достатъчно детски градини, без зелени площи, без детски площадки, без адекватен обществен градски транспорт, без чист въздух, без естетични фасади и без визия за бъдещето ѝ. И съобщава за 5 бъдещи протеста в различни столични квартали, с 14 искания, сред които спиране на презастрояването, забрана за продажба на имоти на Столична община, ускорено изграждане на детски градини, общината да плаща компенсации за децата, влезли в информационната система за детските градини, но неприети в общинска градина, доизграждане на инфраструктура и канализация в кв. „Манастирски ливади – запад и изток“, кв. „Кръстова вада-запад и изток“, м. „Витоша - ВЕЦ Симеоново“, кв. „Владая“, кв. „Княжево“, кв. „Бояна“, кв. „Драгалевци“, кв. „Симеоново“, кв. „Горубляне“, „Модерно предградие“, кв. „Орландовци“, кв. „Овча купел“, кв. „Горна баня“, както и на населените места в околоградския район, безплатен градски транспорт и т.н.

Програмата на обявените протести е:

Протест в "Стрелбище" заради 2 години проблеми поради нежелан небостъргач (ВИДЕО)

Проблемите със застрояването на София продължават да висят с пълна сила и в даден момент да ескалират на различни места в столицата. Е...

1. жк. „Младост“ 1

Място: гр. София, жк. „Младост“ 1, градинката пред бл. 73

Шествие на 21.05.2019 г. от 19,30 часа до 21,00 часа по маршрут: по бул. „Андрей Сахаров“ от кръстовището с ул. „Йерусалим“ – до кръстовището с бул. „Александър Малинов“ и обратно по бул. „Андрей Сахаров“ до кръстовището с ул. „Йерусалим“.

2. жк. „Овча купел“ 1 

Място: гр. София, жк. „Овча купел“ 1, ул. „Монтевидео“ № 98 (пред супермаркет „ФАНТАСТИКО“).

Ще има ли бъдещи проблеми заради строителни проекти до метрото на бул. "България"? (ВИДЕО)

Заради ремонт по канализационната мрежа на малката столична улица "Александър Македонски" много домакинства в София останаха без вода з...

Шествие на 22.05.2019 г. от 19,30 часа до 21,00 часа по маршрут: по ул. „Монтевидео“ от № 98 (супермаркет „ФАНТАСТИКО“) до кръстовището с бул. „Президент Линкълн“ и обратно по ул. „Монтевидео“ до № 98 (супермаркет „ФАНТАСТИКО“).

3. жк. „Лозенец“

Място: гр. София, жк. „Лозенец“, ул. „Златен рог“ в градинката пред строежа на сградата „Златен век“ на фирма „Артекс“.

Шествие на 28.05.2019 г. от 19,30 часа до 21,00 часа по маршрут: по ул. „Златен рог“ от кръстовището с бул. „Джеймс Баучър“ до кръстовището с бул. „Черни връх“ – по бул. „Черни връх“ до кръстовището с ул. „Люботрън“ и обратно по бул. „Черни връх“ до ул. „Златен рог“ (градинката пред строежа на сградата „Златен век“).

4. ж.к. „Дружба“ 1

Борисов за папата и застрояването - наговори ли куп фалшиви приказки? (ВИДЕО)

"В интерес на истината, гледам че сега искат, папата понеже казал за мигранти, за едикакво си ... папата, въобще духовните лица, всяко ...

Място: гр. София, жк. „Дружба“ 1, ул. „Тирана“, пред бл. 2 (до супермаркет „ФАНТАСТИКО“).

Шествие на 29.05.2019 г. от 19,30 часа до 21,00 часа по маршрут: по ул. „Тирана“ от блок 2 до кръстовището с бул. „Христофор Колумб“ – по бул. „Христофор Колумб“ до кръстовището с ул. „5028“ и обратно по бул. „Христофор Колумб“ до блок 2 на ул. „Тирана“.

5. кв. „Витоша“

Място: гр. София, кв. „Витоша“, градинката на кръстовищeто на бул. „Симеоновско шосе“ с ул. „Асен Разцветников“.

Шествие на 30.05.2019 г. от 19,30 часа до 21,00 часа по маршрут: по бул. „Симеоновско шосе“ от кръстовището с ул. „Асен Разцветников“ до кръстовището с ул. „Проф. Васил Арнаудов“ и обратно по бул. „Симеоновско шосе“ до кръстовището с ул. „Асен Разцветников“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София