Община Елин Пелин почете тържествено 3 март

2496
Община Елин Пелин почете тържествено 3 март
Снимка: Община Елин Пелин

Националният празник на Република България - Трети март в гр. Елин Пелин се отбелязва днес с традиционно шествие-дефилир, обединило в едно децата от детските градини в община Елин Пелин, ученици от общински училища, самодейни състави на читалищата, състезатели от спортните клубове, общински съветници, представители на общинска администрация и кметовете на населените места в общината и много граждани. Вечерта на пл. „Независимост“ се проведе и тържествената заря-проверка с участието на военнослужещи.  

На този ден жителите на община Елин Пелин празнуват заедно Освобождението на България, изстрадано и чакано със столетия от народа ни и извоювано с кръвта на нашите герои и с подвига на хиляди руски, украински, румънски и финландски войни. Заедно днес показваме на света, че сме единни, че пазим и почитаме историята си и с достойнство се наричаме БЪЛГАРИ!  

Елин Пелин посреща 3-март с богата програма

Община Елин Пелин ще отбележи 144 години от Освобождението на България. Ето каква е програмата на общината за 3 март:  10:20 ч. М...

Сутринта на 3 март в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, гр. Елин Пелин бе отслужен молебен от отец Иван Плещов и свещеник Цветан Велинов за празника на Република България.  

Българският трикольор, предвождан от мажоретни състави и Представителен духов оркестър „Стефан Стефанов“, с. /гара Елин/ Пелин, с ръководител г-н Вилимир Кирилов, бяха в началото на шествието. Празничния дефилир тръгна на блокове от СУ „Васил Левски“ в 11:00 часа и се придвижи до площад „Независимост“. Всяка група носеше български флагчета и транспаранти с ликовете на герои и личности, оставили светла диря в националната и в местната ни история.  

Под звуците на химна на Република България, изпълнен от ПДО „Стефан Стефанов“, бе издигнато националното знаме от военнослужещите в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е във ВФ 42600 с. Мусачево.  

Кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов поздрави жителите и гостите на общината за националния празник на Република България. Слово произнесе и председателят на Общински съвет - Елин Пелин – Николай Плещов.  

На площада малките и големите мажоретки от ПМС „Светла“, с ръководител г-жа Светла Кимилска, поздравиха с танц жителите и гостите на гр. Елин Пелин. 

Националният фестивал на маскарадните игри „На гости у шопско“ през 2022 г. премина при голям интерес

Шестото издание на Националния фестивал на маскарадните игри „На гости у шопско“ през 2022 г. премина при голям интерес от ...

Нямаше човек, който да остане безучастен, когато учениците от НУ "Христо Ботев", гр. Елин Пелин представиха на сцената своя празничен спектакъл "Свещеният дух на България".  

Вечерта на 3 март в гр. Елин Пелин се проведе тържествена заря-проверка с участието на военнослужещите в 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е във ВФ 42600 с. Мусачево.

На националния празник на Република България венци бяха поднесени от ръководството на общинската администрация пред паметните плочи с имената на загиналите, поставени на читалището в гр. Елин Пелин.  

Под съпровода на Духовия оркестър на Сухопътни войски военните и гражданите се отправиха към пл. „Независимост“, където се проведе тържествена заря-проверка за празника.

Заместник-кметът на Община Елин Пелин г-жа Райничка Николова поздрави събралите се на площада граждани в началото на тържественото честване. Слово произнесе и председателят на Общински съвет - Елин Пелин г-н Николай Плещов.

Община Елин Пелин награди победителите от фотоконкурс „Подай ръка – бъди приятел“

На 28 февруари 2022 г. на официална церемония в Ритуалната зала на Община Елин Пелин се проведе церемония по награждаване на победители...

Командващ тържествената проверка на площада беше капитан Христо Иванов. „Личният състав е налице с изключение на геройски загиналите в борбата за свободата и независимостта на Република България!“ докладваха ръководителите на трите роти – кап. Ангел Боев, ст. лейтенант Златина Козарова, лейтенант Тихомир Дулев.

Изпълнението на стихотворението на Иван Вазов „О, Шипка“ от водещия Тодор Янкулов трогна и докосна сърцата на всички български граждани.  

Екипът на Община Елин Пелин изказва своята благодарност към неповторимия г-н Тодор Янкулов, Духовия оркестър на Сухопътни войски, майор Илиян Кръстев, командир на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, кап. Христо Иванов и военнослужещите от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София