Община Елин Пелин празнува 24 май с шествие-дефилир и концерт (СНИМКИ)

8705
Община Елин Пелин празнува 24 май с шествие-дефилир и концерт (СНИМКИ)
Снимка: община Елин Пелин

По традиция всяка година в цяла България тържествено честваме 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На този специален ден в град Елин Пелин се проведе тържествено шествие-дефилир с начало от СУ "Васил Левски" до пл. "Независимост.

В него взеха участие ПДО "Стефан Стафанов" към НЧ "Светлина 1975", с. (гара) Елин Пелин, представителен мажоретен състав „Светла“, десетки ученици и учители от общинските училища, детски градини, спортни клубове, както и много деца, заедно с техните родители.



След шествието жителите и гостите на града се насладиха на тържествен концерт на пл. "Независимост". В празничната програма се изявиха с танц красивите момичета от Представителен мажоретен състав „Светла“, децата от IV група „Смърфове“ на ДГ „Здравец”, гр. Елин Пелин изпълниха песните: „Има светлина“ и „Буквички родни“ и танца „Танго“.

Стихотворението „Кирил и Методий“ чухме в изпълнение на Катерина Захариева, ученичка във ІІ клас от Начално училище „Христо Ботев“ гр. Елин Пелин, а талантливите танцьори от Детско-юношески шопски ансамбъл „Ради Радев" представиха танците „Български ритми“ и „Стара шопска сюита“. III група „Усмивчици“ от детска градина „Радост“ гр. Елин Пелин изпълниха танца „Емоция“, а Ема Граматикова от IV група „Мечо Пух“ от ДГ „Радост“ декламира стихотворението „На Кирил и Методий“. В музикалната програма детска вокална група „Камбанки” изпълни песните „Учителко, любима” и „Училище любимо наше“, прозвуча и поздрав за празника от ученици от начален етап на Средно училище „Васил Левски“, гр. Елин Пелин. 

Кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов отправи тържествено слово за празника и награди директори на училища и образователни институции от общината за техния огромен принос в сферата на просветата, като се поклони пред делото им на съвременни будители. Поздрав към гражданите отправи и председателят на Общински съвет - Елин Пелин г-н Николай Плещов, който след това награди изявени читалищни дейци от общинските читалища, които поддържат българските традиции живи и развиват културната сфера.

Най-духовният, обединяващ и светъл български празник - 24 май беше тържествено отбелязан с голям интерес от страна на гражданите и при спазване на всички противоепидемични мерки. Празник, в който стоим пред света изправени, независими и горди че и „ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат“.', отбелязват от общината.

Още сники от празнични ден може да видите в специалния албум на официалната страница на Община Елин Пелин в социалната мрeжа Facebook - 24 МАЙ 2021

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София