Община Самоков стартира проект за енергийна ефективност в местните училища

2491
Община Самоков стартира проект за енергийна ефективност в местните училища
Снимка: Община Самоков

Община Самоков стартира реализацията на проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на Средно училище „Отец Паисий” и Спортно училище „Никола Велчев”.

В к.к. "Боровец" се проведе първият Международен джаз фестивал „Д-р Емил Илиев”

В продължение на пет дни събитието в курортния комплекс представи на публиката едни от големите имена от българската и международната д...

На церемонията присъства кметът Владимир Георгиев, директорите на двете училища, представители на фирмата изпълнител „КЛ Билд”, инж. Велева, представител на Национален доверителен екофонд и екипът, работил по проекта. Със символично поставяне на първата изолация от кмета Владимир Георгиев и инж. Цветан Стоев – технически ръководител на проекта, бе положено началото на строително-ремонтните дейности. Водосвет за успех на начинанието отслужи архиерейският наместник отец Михаил Колев. Заложените мерки са в резултат на направеното енергийно обследване на целия сграден фонд. Предвижда се поставяне на топлоизолация на фасадите, включително и на трапезарията към спортното училище, както и цялостна подмяна на дограмата. Ще бъде поставена и топлоизолация на покривите. Ще бъде направена цялостна подмяна на осветителните тела и ще се ремонтира електрическата инсталация. В двете училища ще бъде направена нова отоплителна инсталация и ще се извърши ремонт на котелните станции. "С реализацията на проекта ще постигнем по-голям комфорт в училищните сгради и икономия на средства за отопление. Внедряването на мерки за енергийна ефективност е много важно за нашия район, предвид ниските температури и дългата зима" - каза кмета Георгиев. От страна на изпълнителя инж. Стоев обеща качество и експедитивност. Г-жа Лиляна Минкова изрази благодарност за свършената работа по проектирането и изрази надежда, че, след реализацията на проекта, сградите на двете училища ще бъдат много по-топли". Възпитаници на СУ "Отец Паисий" също се включиха в церемонията, като поставиха парче от изолация на сградата.

Община Самоков сключи договор с Националния доверителен екофонд за финансиране на проект „Мерки за енергийна ефективност и съпътстващи дейности на сградата на СУ „Отец Паисий”, СУ „Никола Велчев” и трапезария”. Проектът се финансира от Национален доверителен екофонд.

До момента Община Самоков е направила саниране на сградите на пет училища – ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, НУ „Станислав Доспевски”, ОбУ „Неофит Рилски”, ОУ „Димчо Дебелянов” – с. Говедарци и ОУ „Васил Левски” – Ярлово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София