Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осигуряват допълнителен транспорт в София за Задушница

21 юни 2024, 07:15 часа • 644 прочитания

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за възпоменанието Задушница, което ще бъде в събота (22 юни). Това информираха от общинската администрация.

Допълнителни линии

Ще бъдат разкрити временни трамвайни линии. Линия № 3А ще бъде с маршрут Гара „Захарна фабрика“ до кв. „Орландовци“ и линия № 7А с маршрут кв. „Манастирски ливади-запад“ – кв. „Орландовци“.

ОЩЕ: Какво трябва да се подава на Черешова задушница?

В събота ще има временна автобусна линия №18-А с маршрут автостанция “Орландовци” – гробищен парк “Малашевски гробища” по маршрута на автобусна линия №18 двупосочно. От Столична община обясниха, че ще има и временна автобусна линия №79-А с маршрут надлез “Надежда”, ул. “История Славянобългарска”, ул. “Индустриална”, ул. “Константин Стоилов”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, бул. “Владимир Вазов”, ул. “Тодорини кукли”, ул. “Река Велека” и по бул. “Владимир Вазов” по маршрута двупосочно.

В информацията се посочва още, че екипите на „Пътна полиция” при Столичната дирекция на вътрешните работи ще насочват автомобилите на гражданите за паркиране около гробищните комплекси в района на Централни гробища по платната на ул. “История славянобългарска” и ул. “Заводска”, паркиралите автомобили в района на гробища “Бакърена фабрика” - по платната под подлеза на ул. “Адам Мицкевич”, около района на гробища “Малашевци” - по платната на ул. “Резбарска”, между ул. “Васил Кънчев” и бул. “Ген. Владимир Вазов", както и пред централния вход на ул. "Жак Дюкло".

Цялата информация за допълнителния градския транспорт за Задушница може да бъде намерена в сайта на Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес