Патрули на Общинска полиция пазят около центъра за настаняване на бежанци в "Овча купел"

2677
Патрули на Общинска полиция пазят около центъра за настаняване на бежанци в "Овча купел"
Снимка: БГНЕС

Изпратени са патрули на Общинска полиция в столичния квартал "Овча купел", които да патрулират около центъра за настаняване на бежанци. Това каза кметът на Столична община Йорданска Фандъкова на редовното заседание на СОС, съобщи Агенция "Фокус".

"Като кмет съм предприела редица мерки в това отношение с периодично информиране за това, което се предприема", заяви Фандъкова. Според нея са напълно разбираеми притесненията на хората, живеещи в кв. "Овча купел", близо до центъра за настаняване на бежанци. "След като бяха повдигнати тези въпроси, изпатих патрул на Общинска полиция, така че в следобедните и вечерните часове освен патрулите на полицията присъства и патрул на Общинска полиция. Имам ежедневна информация какво се случва", уточни тя. Фандъкова поздрави екипите на Общинска полиция, защото през последните 2 дни са имали и конкретни резултати от работата им на място.

Фандъкова отговори дали ще става президент

При толкова много пробеми, как мислите? Хората ме натовариха с огромна отговорност, така че съм изцяло съсредoточена в работата си. Т...

"В същото време за пореден път имахме официална среща с директора на СДВР, на която обсъдихме и мерките, които се предприемат от СДВР. Имам уверението, че Районното полицейско управление е обърнало специално внимание на тази зона", посочи кметът.

"Когато говорим за зоната в "Овча купел" винаги добавяме и другата рискова зона - около Женския пазар, бул. "Мария Луиза" и Лъвов мост. И там също има постоянно полицейско присъствие, в центъра има и патрул на жандармерия по мое настояване. Освен тези мерки съм възложила на районите кметове на "Овча купел" и на "Възраждане" да се ангажират с постоянни разговори и проверки на място за нещата, които са ангажимент на общината като осветление и почистване - въпроси, които хората поставят", обясни Фандъкова.

"Г-жа Семерджиева имаше няколко срещи с хората, няколко посещения лично на място и по нейна инициатива още преди да се повдигне този случаи беше определена дата, на която при нея се събират граждани заедно с ръководителите на всички служби, включително и Агенцията за бежанците", каза тя. Кметът припомни, че по отношение съществуването на такива центрове още при откриването на новите центрове за настаняване на бежанци преди 3 години, тя изрази своята ясна позиция, че в столицата не е добре да се съсредоточават такива центрове."Представителите на агенцията увериха, че в новите центрове се намалява постоянно присъствието и капацитета", добави още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София