X
 
 

Протест срещу застрояване в "Младост 1" иска Фандъкова да докаже, че няма се строи

2357 0
Протест срещу застрояване в "Младост 1" иска Фандъкова да докаже, че няма се строи
Снимка: БГНЕС
Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протеста на жители от "Младост 1" при блок 73, потвърдиха от пресцентъра на омбудсмана.

Става въпрос за протест срещу план да се построи 12-етажен хотел и жилищна сграда в частен имот. Планът е по Подробен устройствен план, като е в процедура за одобряване.

Разширяването на "Гранд Каньон" засега се отлага

След като водещата архитектурна комисия към Столичния общински съвет (СОС) позволи промени в плана за регулация на квартал "Младост 3",...

Протестиращите се изправят срещу решението на Столичния общински съвет (СОС) от 20 декември, 2018 година (886), с което се образуват два нови устройствени планове (УПИ). Така се дава възможност за реализация на горепосочените инвестиционни намерения.

"Протестиращите, живущи в бл. 73 и околните, се обявяваме "против“ планираните идеи в зелена площ пред блок 73 да има хотел, жилищна сграда и нова улица, минаваща през иглолистна и друга растителност, и непосредствено пред входовете на блока", гласи съобщението. Протестиращите искат от столичната кметица Йорданка Фандъкова да спази поетото публично обещание (пред БНР) озеленяването да бъде запазено, но чрез конкретни доказателства. "Очакваме писмен отговор на това наше заявление в законния срок. Нямаме отговори до сега от вас на писмо жалба №16389/СОА19-КЦ01-7431/14.02.2019, законният срок от 14 дни отдавна е изтекъл и нямаме нормално обяснение за този казус на пренебрегване от ваша страна", казват те.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално