Протест в подкрепа на референдума в „Младост“ пред Столична община

1268
Протест в подкрепа на референдума в „Младост“ пред Столична община
Снимка: БГНЕС

Протест в подкрепа на референдума в „Младост“ се провежда пред сградата на Столична общината.

„Тук сме, за да подкрепим желанието си да има референдум. Дори да не го признаят, защото от СОС твърдят, че въпросите не били зададени коректно, нека тогава ни помогнат с въпросите, нека чуят нашия глас“, каза пред БГНЕС Татяна Христова, една от протестиращите.

Комисии в СОС отхвърлиха референдума за застрояването в "Младост"

Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика и Постоянната комисия по опазване на о...

„В Младост живеем стотици хиляди души и нашето качество на живот се влошава всеки ден, защото кварталът се презастроява. Той вече е презастроен, а се издават още хиляди разрешителни, които се подписват от главния архитект Здравков. Няма къде да играят децата ни“, посочи Христова.

Тя заяви, че гражданите на „Младост“ не искат да се секат дървета и да се отнемат малкото останали зелени площи. „Няма паркове, няма градинки, няма къде децата ни да карат колелета, няма къде да се разхождаме, и няма накъде повече да се строи. Трябва да бъде обявен мораториум на строежите“, категорична бе Христова.

„За съжаление не сме оптимисти за решението, което СОС ще вземе, но няма да спрем да се борим гласът ни да бъде чут. Призоваваме общинските съветници да ни помогнат. Няма да спрем с протестите, защото тези престъпления, които се извършиха в „Младост“ от старата управа трябва да бъдат наказани и трябва да се преустанови тази порочна практика. Няма накъде да се строи в „Младост“. Няма да спрем, искаме да има референдума. Не може от 14 000 събрани гласа, повече от половина от половина да са недействителни, да ни обявяват за малоумни, че не сме разбирали въпросите. Не е редно така, ние сме мислещи и умни хора, ние сме ви избрали“, каза протестиращата.

До протеста за референдума се проведе и контрапротест против провеждането на референдум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София