X
 
 

Протест в защита на Иван Гавалюгов готвят от ПП МИР в Ботевград

1281 0
Протест в защита на Иван Гавалюгов готвят от ПП МИР в Ботевград
Снимка: Botevgrad.com
Сагата с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов продължава. На 10 януари Административният съд - София област (АССО) е отменил решението на ОИК-Ботевград.  Уважена е жалбата на политическа партия "Движение инициатива за Ботевградска община" /ДИБО/ и Политическа партия " Обединена Социалдемокрация". Така съда прекратява предсрочно правомощията на Иван Гавалюгов като кмет на община Ботевград. Решението на съда можете да видите ТУК. 

Като реакция гражданите на община Ботевград организират в социалните мрежи поредния мирен протест в защита на кмета Иван Гавалюгов, съобщават от ПП МИР. Протестът срещу решението на АССО се организира за неделя, 26 януари 2020 г, от 11.00ч.

Иван Гавалюгов: Златев хвърля в ефира странни и стряскащи твърдения

"Златев хвърля в ефира странни и стряскащи твърдения.Не очаквах точно по този начин Валентин Златев да защити своя баща  и бизнеса...

От ПП МИР категорично застават зад кмета Гавалюгов, който бе издигнат и избран още на първи тур от листата на младата политическа партия и заявяват, че ще предприемат всички законови мерки за да докажат, че срещу ботевградския кмет действа целенасочена атака, която цели да отстрани един от малкото кметове, дръзнал да се противопостави на управлението. Това гласи позицията им, изпратена до медиите.

"Атаката срещу Гавалюгов е своеобразен лов на вещици, който цели отстраняването на всеки, дръзнал да се противопостави на престъпното управление не само в община Ботевград, но и в държавата като цяло” категоричен е председателя на ПП МИР Симеон Славчев, който изрази съмнение, че всички „сигнали” срещу Гавалюгов идват от приближени, действащи политици на Валентин Златев, чието име излезе след разразилата се водна криза в Ботевград и източването на язовир Бебреш.

„ПП МИР ще се включи в организирания в социалните мрежи граждански протест в защита на Иван Гавалюгов, като ще предприемем всички законови действия за да докажем, че обвинението за конфликт на интереси срещу кмета на Ботевград е режисирано и добре организирано мероприятие, което цели да скрие истината за далаверите, които са се случвали в предишни мандати в общината, преди идването на Гавалюгов. ПП МИР налага нов стил на управление в общината, а това очевидно не е по вкуса на управляващите” категоричен е още Славчев.

Actualno.com

Етикети: