Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Район „Изгрев“ посреща празника си с тридневен фестивал - музикален, кулинарен и филмов

05 юли 2024, 10:32 часа • 2024 прочитания

Три фестивала – музикален, кулинарен и филмов организира за празника си столичният район „Изгрев“. Събитието „Изгрев фест“ ще продължи три дни – от 6 до 8 юли в парк „Тинтява“ (градинката на КАТ).

„Само за четири години празникът на район „Изгрев“ се превърна в традиция. Всяка година събитието се разраства – отново ще продължи три дни, но за пръв път на празника на „Изгрев“ посолствата на няколко държави, които се намират в нашия район, ще представят традиционни за страните си кулинарни специалитети. Жителите и гостите на празника ще опитат екзотични ястия и напитки, които ще представят Куба, Пакистан, Камбоджа и Виетнам. За най-малките има подсигурени лакомства“, разкри кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.

Тридневният фестивал стартира в 18 часа в събота 6 юли не само с кулинарни вкусове от далечни страни, но и с музика и танци. За музикалното настроение ще се погрижат Деян Славчев – Део и Йордан Марков, който ще пее кавъри на обичани български естрадни шлагери. Първата вечер ще завърши с духовата музика на оркестър „Вършец“ с ръководител Николай Пеев.

И тази година на празника на район „Изгрев“ ще има безплатни прожекции на български филми, като този път са две поредни вечери. Първата на кино под звездите на 7 юли е отделена за филма на Яна Лекарска „Защото обичам лошото време“, а втората - на „Опасни шматки“ на Николай Павлов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес