С отчаяно писмо заради бежанците жители на "Овча купел" се готвят за протест

8947
С отчаяно писмо заради бежанците жители на "Овча купел" се готвят за протест
Снимка: Неда Дойчинова

Заплаха за протест с блокада на Околовръстен път отправиха от "Овча купел" заради струпването и начина на живот на бежанци и имигранти в столичния квартал.

Заплахата е отправена чрез нарочно писмо, написано от г-жа Неда Дойчинова. Тя призовава отговорните институции да обърнат внимание на български граждани, които се нуждаят от помощ. Ето и как г-жа Дойчинова вижда нещата с бежанския проблем:

Огнян Минчев: Не може имигрантите и бежанците да са привилегировани

Ако няма твърд и категоричен отговор на властите в Германия, безобразията от Кьолн ще се се разрастват. Това смята политологът Огнян Ми...

"Начетох се на всевъзможни гледни точки. Някои от анализите насаждат истинска омраза. Към всички. Всички хора с друг цвят и произход, различен от европейския. Някои са в другата крайност – жените сами си виновни. Голяма част от статиите, които аз прочетох носеха посланието “КАЗАХМЕ ВИ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ”! Чудя се колко от “анализаторите” на събитията всъщност са виждали “на живо” бежанци (или мигранти. Вече май е все тая как ще ги наричаме).

Аз, обаче, не искам да кажа “казахме ви какво ще се случи”. Моля се ежечасно никога да не ми се наложи да го кажа.

И на децата стана ясно, че “има нещо гнило в Германия”. Че всичко там не се е случило случайно, не е моментно хрумване на “няколко от тях”. Целта на всичко това обаче (за мен поне) остава неясна. Както и кой и с каква цел го е организирал. Кой и с каква цел е накарал полицията да “бездейства”. (всъщност, аз дори не знам все още кой и с каква цел покани и организира цялото това преселение). Знам обаче резултатът.

Уважаеми политици,

Объркахте ни. Объркахте ни мисленето. Объркахте ни целият мироглед.Объркахте представите на децата ни за добро и лошо, за хубаво и грозно.

Нападенията в Кьолн са планирана акция, заяви германският правосъден министър

Министърът на правосъдието и защитата на правата на потребителите на Германия Хайко Маас е на мнение, че нападенията над жени в нового...

Преди три години карах детето си да отделя умалелите си дрешки, за да ги занесем заедно в близкото общежитие за бежанци. Днес не му позволявам да влезе в магазина сред тях.

Преди две години бях силно възмутена как може да оставят такава мръсотия след себе си. Днес не се впечатлявам от уриниращите и дефекиращи пред очите ми.

Преди година звънях на 112 когато 4 души слушаха силно арабска музика в 23ч. под балкона ми. Днес дори не забелязвам групички млади мъже, ако се състоят от по-малко от 80 души.

Преди месец бях убедена, че проблем в района са единствено нелегалните мигранти. Днес изпитвам ужас от гледката как в общежитието настаняват около 50-тина нови “мои съседи”.

Вече наистина не знам какво значи думата “бежанци”. И не, призивите ви за толерантност не ме направиха по-толерантна. Точно обратното. Скоро може би ще придобия нетърпимост към тях.

Хиляди протестираха срещу насилието в Кьолн

Стотици жени се събраха днес пред Кьолнската катедрала, за да протестират срещу насилието върху нежния пол, информира Topnovini.bg. Акц...

Уверенията ви, че всичко е наред, не ме направиха по-спокойна. Напротив, страхът вече не ме напуска дори и по светло.

Уважаеми дами и господа, български политици,

Вие все още имате шанс да не ми позволите да кажа някога “казахме ви, че това ще се случи”. Имате шанс да ме освободите от чувството, че съм “малцинство” в собствената си държава. Имате шанса да промените ситуацията, в която български семейства се налага да ограничават собствената си свобода, заради “тяхното” право на свободно придвижване. Имате шанса да убедите родителите на 15 годишни деца, че могат да им позволят да се прибират сами от училище. Имате шанса да ни докажете, че живеем в мирна държава. И че държавата ни може да ни защити!

Силно се надявам да не пропуснете този ШАНС!!!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София