Спират спорния строеж в „Младост“

3363
Спират спорния строеж в „Младост“
Снимка: Facebook/Десислава Иванчева

След поредните протести срещу застрояването на зелени площи в столичния квартал „Младост", главният архитект на София Здравко Здравков извърши проверка на строителните книжа.

Оказва се, че районната администрация е допуснала грешки при обявяването на разрешение за строеж до блок 70 в жк „Младост 1". Поради това разрешителното не е влязло в сила и не могат да бъдат извършвани строителни дейност, уточниха от „Московска 33".

Новият строеж в "Младост" има разрешение, ще се търси как то да бъде спряно

Жители на столичния квартал „Младост” са останали цяла нощ, за да не допуснат багери в градинката между блок 70 и 9 ОДЗ в "...

Жители на "Младост" излязоха на 15 ноември за пореден път на протест срещу застрояването на зелени площи в столичния квартал. Недоволството им бе заради строителна техника и огражденията, които се появиха в градинката до блок 70.

Пред Дарик един от недоволните жители на квартала Лъчезар Болчев заяви, че гражданите няма да пуснат багерите да работят. По думите му в зеленото пространство се планира да се построи блок, въпреки първоначалните нагласи за детска площадка.

Новоизбраният кмет на "Младост" Десислава Иванчева написа в социалната мрежа, че подкрепя протеста и такъв е задължително да има.

Кметът на София Йорданка Фандъкова също използва Facebook, за да коментира, че започването на строителство при бл. 70 в "Младост 1", в момент, в който има новоизбран кмет, който обаче още не е встъпил в длъжност, е безпардонно и недопустимо.

"Младост" отново на протест срещу строеж в градинка

Недоволни жители на столичния квартал „Младост 1” направиха жива верига срещу строеж на жилищна сграда. Предвидено е той ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София