Стартира изборът на строител на част от Западната дъга на София

13549
Стартира изборът на строител на част от Западната дъга на София

Открита е обществената поръчка за „Определяне на изпълнител за строителство на обект: Път ІІ-18 „Софийски околовръстен път – Западна дъга в участък от км 0+780 до км 6+309“.

Общата дължина на отсечката е 5,5 км. Индикативната стойност на поръчката е 92 720 268 лв. без ДДС, става ясно от информацията на Агенция "Пътна инфраструктура".

Изграждането на Западната дъга на софийското околовръстно върви по график

Западната дъга на Софийския околовръстен път се изпълнява в график. Работата не е спирала и през юли трябва да е завършен първият учас...

Пътят е продължение на вече изграждащия се участък от Софийския околовръстен път. Началото на обекта започва на км 0+780 или на около 70 метра след пресичането на река Какач. Първият един километър от трасето пресича последователно две съществуващи ж.п. линии чрез надлез, като под отвора на съоръжението е разположен бъдещият булевард „Стефансон“. При км 3+176 пътят пресича ІІ-81, където е разположен п.в. бул. „Ломско шосе“. След бул. „Ломско шосе“ околовръстния път се насочва към отклонението за с. Мрамор при км 3+996, където пресичането ще бъде с напречно преминаване на пътя за с. Мрамор. При км 5+109 СОП ще се включва към Северна скоростна тангента.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта. Показателят техническо предложение е с тежест 40, а показателят цена за изпълнение на поръчката - с тежест 60. Кандидатите могат да подават офертите си до 18 август 2014 г.

Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор IV на Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Видин с Кулата.

През април Европейската комисия изпрати официалното си решение, с което одобрява апликационната форма на проекта за изграждане на Западната дъга на Софийския околовръстен път. Новината съобщи зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров.

Западната тангента на Околовръстното на София ще е готова през юли

Строителството на първия участък на Западната дъга na Софийския околовръстен път - път ІІ-18 СОП от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+...

Преди няколко дни пък стана ясно, че забравен надлез на Западната дъга бави пускането на първата част на проекта. Пътя от магистрала Люлин до река Какач трябваше да бъде завършен до края на месец юли. Инж. Стефан Чайков от Агенция „Пътна инфраструктура” обясни, че в техническия проект, който е изготвен от Столична община, не е предвидено изграждането на шосеен и пътен надлез за квартал Филиповци, информира Дарик радио.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София