Строежът на метрото по бул. "Черни връх" върви в срок

24501
Строежът на метрото по бул. "Черни връх" върви в срок
Снимка: БГНЕС

Проектът за изграждане на метрото на бул. „Черни връх” се реализира в график. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на проверка. Тя добави, че станцията при бул. „Черни връх” и разширението трябва да бъдат завършени през юни 2016 година.

"Още 25 хил. души ще могат да ползват метрото. В този участък има над 95 жилищни блока, търговски обекти, офис сгради – всички тези хора ще бъдат включени. Чрез довеждащия транспорт от съседните квартали хората ще могат да се възползват от метрото”, заяви Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус".

Столичното метро ще се движи на по-чести интервали от април

От април столичното метро ще се движи на по-чести интервали, за да смогне да поеме по-големия брой пътници. Информацията съобщи пред в....

Метростанцията на бул. „Черни връх” и „Сребърна” ще има над 25 000 пътници. Това каза от своя страна пред журналисти инж. Стоян Братоев, директор на „Метрополитен”, по време на проверката

Той добави: "По правилата на метростроителството с отиване към края на всяка линия постепенно пътникопотокът нараства. От втората линия „Джеймс Баучер” е най-натоварената станция и това показва, че трябва да продължи линията. Предполагам, че тази ще бъде с такова натоварване, така че в перспектива вероятно ще има бъдещо разширение на юг, но то не е в програмата".

70% от стените вече са изградени, както и около 30% от покривната плоча. Другата седмица се планира да се бетонира втора плоча от станцията от общо четири.

„Метростанцията има 7 входа – 4 са на кръстовището на бул. „Сребърна”, 2 са на южното кръстовище – на „Тодор Каблешков” – като те имат асансьори, както и на някои от тях има ескалатори, има и един междинен вход между двата булеварда – „Сребърна” и „Тодор Каблешков”. Това е една от станциите с най-много входове”, заяви Братоев. Той добави, че към днешна дата е изпълнено 20% от строителството.

Метрото ще затвори за автомобили Попа и участъка около НДК

Третият лъч на метрото в София, който ще започне да се строи през тази година, ще затвори за автомобили ключови участъци от центъра на ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София