Строят нова детска градина в Костинброд

7289
Строят нова детска градина в Костинброд
Снимка: община Костинброд

Даваме старт на строителството на нова детска градина в град Костинброд, съобщи зам.-кметът на общината Александър Ненов.

По думите му след 500 дни една мечта вече ще бъде реалност.  

„След усилията, положени от ръководството на община Костинброд и на кмета г-н Трайко Младенов с помощта на правителството, оглавявано от Бойко Борисов, през пролетта на 2021 година бяха отпуснати необходимите средства за изграждане на нова детска градина. Там ,в сърцето на града, където дълги години стоеше “строежа” ще бъде новото място за детски смях и възпитание. За бъдещето на нашите деца“, посочи Ненов.

Договорът за детската градина е инженерингов – за проектиране, строителство и авторски надзор. Подписан е през януари и е минал срокът за проектиране. Изпълнител на обекта е фирмата „ВДХ“ АД, чиято оферта е била на стойност 2 301 685 лева без ДДС.

След символичната „първа копка“ в град Костинброд, ръководството и изпълнителите на проекта се отправиха към село Петърч. В детска градина „Виолина“, в присъствието на г-жа Весела Манова- директор и г-н Борислав Борисов-кмет на село Петърч, се показа ремонта на детската градина. Директорката спомена, че всеки ден тече усилена работа по реализирането на проект “Пристрояване и реконструкция на Детска градина “Виолина”. Проектът е на стойност 459 700 лв. без ДДС и предвижда изграждане на допълнително застрояване от 64 кв.м., с цел обособяване на ново помещение за яслена група и топла връзка между двете сгради. Във финансирането влизат проектиране, строително- монтажни дейности и авторски надзор. След реконструкцията на детската градина ще се разкрият 1 яслена група и 4 градински за децата от село Петърч.

През последните години фокусът на ръководството на Община Костинброд е насочен в проекти в образователната сфера. Общината следва политиката, свързана с инвестициите в образователната инфраструктура с идеята, че в дългосрочен план добрата материална база ще подобри качеството на образование и следователно на живот. За по-малко от 10 години се реализираха енергийна ефективност в СУ “Д-р Петър Берон”, ДГ ”Пролет”, ОУ ”Отец Паисий”, с. Петърч. През 2019 се завърши проект “Подобряване качеството на образователната среда и инфраструктура в ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”, откри се изцяло ремонтираната начална сграда на Второ ОУ “Васил Левски”, кв. Маслово и се ремонтира фасадата на сградата в кв. „Шияковци“. В момента в град Костинброд се осъществява още един проект в образователната сфера. В двора на СУ ”Д-р Петър Берон” се реализира цялостна реконструкция. Изграждат се нови спортни игрища, реализира се ремонт на скатния покрив и нова ограда на най-голямото училище в община Костинброд.

Всяка инвестиция за доброто бъдеще на нашите деца си заслужава!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Нова детска градина в "Малинова долина" отвори врати (СНИМКИ)

СПТО: Проверката на РИОСВ не откри нарушения, благодарим на ГЕРБ за загрижеността

Тежка катастрофа в София, пострадал е моторист

Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

"Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Община Костинброд с престижна награда и място в УС на Асоциацията на българските градове и региони (СНИМКИ)

Ученици от Самоков се включиха в залесяване на парк "Ридо"

Пускат нова експресна автобусна линия в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София