Свлачище остави без ток две софийски села

12906
Свлачище остави без ток две софийски села
Снимка: БГНЕС

Свлачище събори дървета върху електропровод на ЧЕЗ в местността Косанин дол в община Панчарево. Вследствие на аварията без електрозахранване днес са селата Железница и Плана, предаде БГНЕС.

Съборените дървета са извън сервитутната зона на електропроводите на ЧЕЗ, съобщават от компанията. Аварийни екипи са подали напрежение в Железница чрез алтернативни схеми на електрозахранване, и в момента се отстраняват повредите, като за целта ще има краткотрайни прекъсвания на тока и в село Бистрица и част от кв. Горубляне.

"Просеките, които имаме право да правим са с определени параметри и не можем да прочистваме дървета извън тях, дори те да са рискови за електрозахранването. Вследствие на снежната буря през миналата седмица все още протичат различни явления и падат дървета, което създава предпоставка за повреди по електрическите съоръжения. Това е и причината и днес дървета да се стоварят върху наш електропровод", обясни Виктор Станчев от ЧЕЗ.

Следващата седмица представители на ръководството на ЧЕЗ Разпределение България ще се срещнат с кмета на с. Железница и представители на местното население и ще обсъдят вече предприетите и планираните през 2015 г. стъпки за подобряване на електрозахранването в района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София