Терзиев към съветниците на БСП и "Възраждане": Няма ли да ви е срам да си получите заплатите в края на месеца?

2600
Терзиев към съветниците на БСП и "Възраждане": Няма ли да ви е срам да си получите заплатите в края на месеца?
Снимка: БГНЕС

"Надявам се г-жа Грети Стефанова да бъде избрана. Апелираме за временно решение. Обвиняваха ни във всякакви сглобки, заварки, рязане с флекс, всички инструменти ги изброихме. Това, което има е проблем, на който ние търсим много прагматично решение, което не решава дългосрочното ни предизвикателство да седнем с всички, да говорим за политики, те да бъдат заложени в бюджет и да намерим подкрепа за постоянен председател на Общинския съвет."

Това каза пред журналисти кметът на София Васил Терзиев, след като заседанието на Столичния общински съвет (СОС) отново произведе редица скандали и взаимни обвинения между групите общински съветници. По-рано днес местните депутати заговориха за нови избори в София, а слчващото се бе определено като "извратено удоволствие" (СНИМКИ и ВИДЕО).

Терзиев се обърна към общинските съветници от БСП и "Възраждане", които напуснаха залата на Столичния общински съвет. "Аз бих ги попитал дали няма да ги е срам да си получат заплатите в края на месеца. Най-вероятно – не", посочи столичният кмет и отново предупреди, че времето изтича и ако в СОС не се разберат, столицата ще изгуби милиони безвзъмездни средства. Още: Един месец Васил Терзиев кмет на София: Няма пари, имаше размирици

"Проблемът е разплащането на 70 милиона по инфраструктурни проекти. Ако те не бъдат направени, рискуваме над 40 милиона загуба на безвъзмездна финансова помощ, плюс още 200, които са от следващия цикъл, за които също трябва да се действа много бързо. По сметките, от които по принцип се плащат тези проекти, няма пари за тях - това е наследството на ГЕРБ. И тези пари трябва да дойдат отвън чрез постановление на Министерски съвет. Надяваме се, ако няма Общински съвет, София да бъде подкрепена, за да не бъдат застрашени всички проблеми, свързани с водния цикъл. Втората алтернатива е с гимнастики с решение на СОС: да пренасочим част от пари, които ги има другаде и да успеем да балансираме. Крайният срок е в края на декември. Затова е толкова важно да пробием дебелия лед и да намерим решения", обясни той.

Още: Терзиев: Няма да приема панаири! Наследството на ГЕРБ е 70 млн. лв. за плащане и 0 лв. по сметките (СНИМКИ и ВИДЕО)

"Да приемем няколко неща. Първо: разплащането по тези проекти, да приемем план-сметката за боклука, което касае всички софиянци и да продължим всички тези политически разговори до момента, в който се приеме бюджетът, което би трябвало да е към края на февруари. Тогава ще се види по какво можем да постигнем съгласие и с кого, но без да застрашаваме града и да решим най-неотложните проблеми. Това е нашето предложение и смятаме, че в подкрепата му не стои разговорът дали сме леви, или десни", подчерта Терзиев и коментира, че трябва да се решат належащите проблеми.

"Ние предлагаме временно решение, което да отпуши работата и да ни даде време да продължим с политическите разговори, но без това да застрашава всичко, което се случва в града. Смятаме, че това е отговорно и се надяваме всички други да подкрепят предложението ни", каза още столичният кмет.

Срязахте коалицията с флекс 

Припомняме, че по-рано днес посочените от ГЕРБ като неслучили се партньори на ПП-ДБ-СС - съветниците от БСП - също се включиха в дебатите:

"Имахме най-доброто желание нашите политики да имат своето отразяване в следващите месеци в СОС, но вие транжирахте паметника", каза председателят на групата на БСП Иван Таков. Той разкритикува и кметът Васил Терзиев във връзка с невнесени документи и доклади, след което напуснаха залата на СОС, заедно с "Възраждане".

Още: Помага ли Нинова на ГЕРБ да се върне на власт в София? БСП забрани на Ваня Григорова да работи с ПП-ДБ-СС

"Напуснахме заседанието, защото не можеш да призоваваш за разум, след като на по-малко от 500 метра оттук се извършва страшно беззаконие, и то се извършва от държавата в лицето на областния управител, на заместник-областния управител и включително на районния кмет Трайчо Трайков", заяви още председателят на БСП-София Иван Таков. Той определи действията по демонтажа на Паметника на съветската армия като безобразие, което трябва да бъде спряно и поискаха оставката на областния управител, на заместник-областния управител и на самия Трайчо Трайков.

Снимки: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Административният съд образува дело за новата организация на движение в центъра на София

"Тук пак ще има паметник": Манолова и Григорова надраскаха с червен спрей оградата около МОЧА (ВИДЕО)

"Никой не е глух": Васил Терзиев с първи коментар за протестите срещу промените в София

Пожар горя в къщата на Иван Гешов в столицата

Пореден протест срещу промените в движението в центъра на София

Заради фестивала Lunar: Градският транспорт ще работи до по-късно

Столична община не позволи митинг на "Безсмъртния полк"

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 25 МИР - София

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 24 МИР - София

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 23 МИР - София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София