В столичния квартал "Надежда" може да бъде въведена жълта зона за паркиране

12864
В столичния квартал "Надежда" може да бъде въведена жълта зона за паркиране
Снимка: БГНЕС

По продължение на бул. "Ломско шосе" в столичния квартал "Надежда" може да бъде въведена жълта зона за паркиране. Тя е безплатна, като идеята ѝ е да ограничи местата за коли в определени участъци. Това стана ясно на заседание на Комисията по транспорт в Столична община, предаде БГНЕС. 

„Предложението ни за въвеждане на жълта зона в „Надежда“ е от декември месец миналата година, тъй като изпитваме изключително сериозни затруднения по отношение на паркирането на бул. „Ломско шосе“ и включването в движението по малките пресечки“, поясни районният кмет на "Надежда" инж. Димитър Димов.

По думите му искането за жълта зона в квартала е свързано и с проектиране на еднопосочни улици в „Надежда“ 1 и 2 част, тъй като за момента само за там има влезли в сила подробно устройствени планове.

"По този начин разчитаме и да се подсигурят допълнителни места за паркиране с въвеждане на еднопосочно движение в тези улици, тъй като това, което се случва по бул. „Ломско шосе“ и по пресечките е един малък хаос", категоричен бе кметът на Надежда.

По темата предстои широко обществено обсъждане, като най-вероятно жълтата зона ще обхване и други софийски квартали сред, които Люлин и Младост.

От своя страна зам.-председателят на транспортна общинска комисия Калоян Паргов направи уточнението, че жълтата зона въвежда ред в паркирането и ограничава местата за паркиране в определени участъци извън зелената и синята зона. "Ако се спре на непозволено място, следва вдигане с паяк, тъй като не се спазва маркировката за паркиране", добави Паргов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София