Възраждат театъра в Костинброд (СНИМКИ)

2717
Възраждат театъра в Костинброд (СНИМКИ)
Снимка: Община Костинброд

На 5 юни в големия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ в град Костинброд се състоя едно вълнуващо събитие. Един изключителен актьор, адвокат и общественик предложи едно незабравимо изживяване в света на изкуството и културата.

Адвокат Георги Янев направи своя дебют на сцена след много години и изигра монолога „Жълта фланелка“. По негово желание дрескодът бе жълт цвят като всички гости се бяха постарали да спазят неговото желание.

Община Костинброд подписа меморандум за сътрудничество с УНСС (СНИМКИ)

Ректорът на Университета по национално и световно стопанство, заедно с неговия екип проф. д-р Надя Миронова – Директор на Региона...

Община Костинброд може да се похвали с невероятния местен театър „Цветан Станков“, които се възражда след дълги години и съвсем скоро очакваме още много постановки. Местният театър е известен със своите впечатляващи постановки и невероятни актьорски изяви. Неведнъж актьори от община Костинброд са печелили награди от Фестивали на любителските театри.

"Театралните постановки са истинско изкушение за любителите на изкуството и представляват възможност да се потопите в различни светове, да се насладите на изключителни творби и да се срещнете с удивителни артисти, особено когато на сцена играе познат, близък или роднина", категорични са от община Костинброд.

Адвокат Янев след своята предпремиера с поканени зрители, ще представи своя монолог в град Нова Загора, който ще бъде домакин на Национален фестивал на любителските театри. По време на постановката той помоли своята дъщеря Алекс след представлението да пусне балон в небето в памет на всички актьори от община Костинброд, гледащи от небето и допринесли за театър “Цветан Станков”. А за финал хвърли в публиката няколко жълти фланелки.

Нова Загора за тринадесети път ще бъде домакин на Националния фестивал на любителските театри от 6 до 9 юни. Днес е официалното откриване в Читалищен театър при Народно читалище „Диньо П. Сивков - 1870”. Програмата през четирите фестивални дни включва деветнадесет представления на петнадесет театрални формации от Костинброд, Нова Загора, Кортен, Раднево, Гълъбово, Любимец, Харманли, Искрец, Самоводене, Каспичан, Исперих, Дебелец и Козаревец. От община Костинброд пожелаха успех на актьорите от театър “Цветан Станков“ и на адв. Георги Янев.

Община Костинброд реновира поредно училище (СНИМКИ)

Днес напълно реновираната сграда на Второ ОУ „Васил Левски” в кв. "Шияковци" бе открита официално, съобщиха от Община Кости...

На предпремиерата присъстваха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, общинските съветници Камелия Велкова, Мариян Младенов и Димитър Григоров, общински служители, видни общественици, приятели и близки на адв. Янев. Община Костинброд подпомага постановка на театър „Цветан Станков“, която ще бъде играна в НЧ „Иван Вазов-1947“ през септември месец, по време на празниците на града. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София