За пет месеца ще има проблеми с трафика по "Цариградско шосе"

4582
За пет месеца ще има проблеми с трафика по "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

Ремонтът на един от най-натоварените пътни участъци в столицата – бул. „Цариградско шосе”, ще започне от 20 април. Пет месеца ще има ремонтни дейности в участъците от Околовръстното шосе до разклона за летището и „Младост” и тази между „Алея Яворов” и моста на Четвърти километър. Най-късно до 15 септември трябва да приключат основното строителство и след началото на учебната година да остане само работата по локалните платна”, обеща зам.-кметът по транспорт Любомир Христов, пише "Монитор".

За да няма пореден кошмар с трафика и да не се изнервят допълнително шофьорите, от общината са планирали да не затварят изцяло булеварда, а движението да става с прехвърляне от едната лента в другата.

Ремонтът на "Цариградско шосе" започва след Великден

Очакваният ремонт на столичния бул. „Цариградско шосе" ще започне веднага след като отминат трите празнични дни около Великден - ...

Първо ще се обнови отсечка от Околовръстното шосе до разклона за летището, която е дълга около 5,8 км. А в началото на юни майсторите ще започнат да работят и между бул. „Яворов” и 4-ти км. До средата на май трябва да започне и ремонтът на бул. „Витоша” от бул. „Патриарх Евтимий” до входа на Южния парк.

Ще се обновят пътните платна, тротоарите и осветлението. Ще бъде обозначено и велотрасе за колоездачите и ще се подмени релсовият път. Проектът включва и ремонт на двата моста над булевардите „България” и „Пенчо Славейков”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София